Leier Hungária Kft.

Leier logóA Leier cég  1965-ben, önálló vállalkozásként indult  Horitschonban, a mikor Michael Leier megnyitotta az első Spar üzletet. 1970-re a betonipar lett a Leier cég fő tevékenysége. A horitschoni betongyár Burgenland legjelentősebb üzemei közé nőtte ki magát, és ma már a bel- és külföldi vállalati tevékenységek központjaként működik. 1980-ban jött létre a következő betonüzem Frauenkirchen-ben. A horitschoni anyacég a 80-as évektől kezdődően a nemzetközi piacok felé orientálódott.
Magyarországon 1985-ben kezdte tevékenységét, Mártonné dr. Baj Mária vezetésével, Gönyűn, Győr környékén. Jelenleg 39 operatív telephellyel rendelkezik Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban, és 2015-től már Ukrajnában is jelen van. 1985 óta Magyarországon a Leier az építőipar piacvezetője és egyben a legnagyobb építőanyag-ipari gyártója lett. Kilenc építőanyag gyártó üzeme az ország teljes területét lefedi, mintegy ezer munkavállalót foglalkoztat. Komplett infrastruktúrája határokon túl is működik.
A betonelemek mellett széles skálájú tevékenységi körrel is bővült a Leier Holding. Azon túl, hogy a kéményektől az udvari díszburkoló elemekig a vonzó otthon minden elemét kínálja, zajvédő falakat, autókat ad el, bérelhető kész irodákat és lakásokat épít, szállodát működtet, fémmegmunkálással, sablonok gyártásával is foglalkozik.