RÁCZ ISTVÁN: A kevesebb néha tényleg több – újító PIR lejtésképzések a Baudertől

A kortárs építészet gondolatvilága már jó néhány évtizede megköveteli, az épületszerkezettan eszköztára pedig lehetővé teszi az épülettömegek horizontális lezárását. A korábbi korstílusok építőmestereinek több évszázados álma vált valóra azzal, hogy immár a megszokott tetőformáktól eltérő módon, közel vízszintes formákkal fedhetjük épületeinket.

BAUDER Kft.

LESTYÁN MÁRIA: ROCKWOOL új homlokzati hőszigetelési megoldásai

Az épületekkel szemben támasztott követelmények folyamatosan változnak. Az energiahatékonyság, tűzvédelem, környezetvédelem, zajvédelem területén egyre összetettebb kihívásokat kell tudniuk a tervezőknek, kivitelezőnek kezelniük a megfelelő komfortot és biztonságot nyújtó, hosszú távú komplex megoldások alkalmazásával.

ROCKWOOL Hungary Kft.

VARGA TAMÁS: Lapostetők minden hőtechnikai igényt kielégítő hőszigetelése előregyártott PIR lejtésképző elemekből

A lapostetők a 20. század elejétől kezdtek elterjedni, amikortól a felhasználható anyagok, az építési és gyártástechnológiák gyors fejlődése következtében lehetővé vált az épületek (közel) vízszintes tetősíkkal történő, csapadékbiztos lefedése.

BACHL Kft.

FARKAS IMRE: „Katedra érett” szerkezetek és anyagok

Miért került éppen most előtérbe a tetőalátétfóliák UV-állósága? Engedjék meg, hogy egy idézettel kezdjem:
„Amikor még én tanultam az építészetet, és kezdtem az oktatói pályafutásomat az volt az elv, hogy csak katedra érett szerkezeteket tanítunk, …” Dr. Petró Bálint DSc, az ÉMSZ alapító tagja. Azt már csak én teszem hozzá, hogy ezek után azokat a „katedra érett” szerkezeteket, és anyagokat használta az építőipar.
 
DÖRKEN Kft.

KRUCHINA SÁNDOR: Meleg zokni a ház láb(azat)ára

Az épületenergetikai szabályozás változása minden szerkezetet érinti, nem csak a külső falakat vagy a tetőt. A célunk ugyanis az, hogy a termikus burok egyenletesen vegye körbe épületünket, nem maradjon szigeteletlenül semelyik része sem...

Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft.

VARGA TAMÁS: Garázsfödém-varázsfödém

Sok családi ház tulajdonosa van abban a szerencsés helyzetben, hogy a földszinti lakószint alatt méretes helyiségek találhatók, melyek pince, mélygarázs, teremgarázs célokra is jól kihasználhatók. Az esetek döntő többségében ezek a terek fűtetlenek vagy szobahőmérséklet alatt temperáltak, emiatt az épület lakószinti födémszerkezetének megfelelő hőszigetelése elkerülhetetlen...

URSA Salgótarján Zrt.