VÁGÓ BÁLINT: A webersan falszárító javítóvakolat-rendszerek működési elve

Meglévő épületek falszerkezeteinek felújításnál találkozhatunk a talajból kapilláris hatás révén felszívódó nedvességgel, mely komoly problémát jelent az épület állékonyságára nézve, továbbá a belső terekben egészségügyi kockázatokat is hordozhat. Azoknál az épületeknél, amelyeknél nem készült vízszintes lábazati szigetelés, illetve az idők folyamán megsérült, elöregedett és nem látja el a feladatát, nagy eséllyel találkozhatunk a térhatároló falakban talajból felszívódó nedvességgel és a nedvességgel érkező oldott ásványi anyagokkal. A köznyelvben salétromos falnak nevezik a jelenséget.

SAINT-GOBAIN HUNGARY KFT.

BAKOS FERENC: Mire érdemes odafigyelni épített zuhanyzók burkolása során?

Egyre többször merül fel igényként a megrendelők, lakberendezők terveiben akár építés vagy felújítás során az épített zuhanyzók kialakítása, ami lehetőséget ad egyedi, különleges fürdőszobák létrehozására.

Murexin Kft.

PATÓ YVETTE: Pinceszigetelés a Büsscher & Hoffmann termékeivel

Épületeink egy része alatt pince, mélygarázs készül, hogy az értékes telek területét, esetleg a terepviszonyokat jól kihasználjuk. Természetesen itt is követelmény a megfelelő száraz belső tér, adott esetben az állandó emberi tartózkodás lehetősége. Éppen ezért a pincék, mélygarázsok vízszigetelésének megtervezése és kivitelezése különösen nagy odafigyelést követel mind a tervezőtől, mind a kivitelezőtől. Mindezeken belül fontos a megfelelő, megbízható anyag kiválasztása valamint a megfelelő csomóponti kialakítás.

Büsscher & Hoffmann Kft.

KRUCHINA SÁNDOR: Fokozott teljesítményű lapostetők -Lejtésképzés és a GRAFIT termékek

A hőszigetelési előírások és a klímavédelmi szempontok mind hatékonyabb hőszigetelést követelnek tőlünk. Ezt a legegyszerűbben a szigetelő réteg vastagságának növelésével elégíthetjük ki. De van olyan eset, mikor ez már nem ésszerű, vagy nem lehetséges, ilyenkor új megoldásokat kell keresnünk.

Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft.

VARGA TAMÁS: BACHL Extrapor SOCKEL – a kimagasló lábazati hőszigetelés!

A grafitadalékot eddig leginkább a homlokzatszigetelések terén alkalmazták, de miért ne élvezhetnénk a fokozott hővédelmet a teljes külső falon?

BACHL Kft.

NOVÁK PÉTER: Kis kockák, nagy kockázat!

Ma az üveg, kő és kerámia mozaikok színes kavalkádjával találkozunk a piacon.  Ezeknek a gyönyörű és általában nagyértékű termékeknek a burkoláskor ezernyi apróságra kell odafigyelni ahhoz, hogy a végeredmény olyan legyen, mint amit megálmodtunk!

Mapei Kft.

KANYUK LÁSZLÓ: A Heraklith, a Heratekta U zsalu és koszorú elemeinek előnyei

Az épületek koszorúi, áthidalói nélkülözhetetlen elemei épületeinknek. Kialakításuk a hagyományos módon több szakipart igénylő, rendkívül időigényes feladat.

Knauf Insulation

LESTYÁN MÁRIA : Hatékony tetőtér hőszigetelés DELTAROCK éklemezzel

A klímavédelem, a szigorodó hőtechnikai előírások, emelkedő energiahordozó árak miatt a tervezőknek egyre nagyobb a felelőssége abban, hogy az épületszerkezeteket körültekintően tervezzék meg ügyelve annak hatékonyságára. Ma már nem elég a „jól bevált” rétegrendek alkalmazása!

ROCKWOOL Hungary Kft.

KOVÁCS-SEBESTÉNY SZABOLCS: Ragasztott rögzítési pontok

Napjainkban egyre nagyobb igény merül fel a nagy teljesítményű, gyorsan létrehozható és biztonságos rögzítési pontok használatára. Mind tervezői mind kivitelezői oldalon szükség van a biztonságos és hosszú élettartamú megoldásokra.

fischer Hungária Bt.

SOMLAI ZSANETT: Homlokzatok „láthatatlan” rögzítéssel

Napjainkban a homlokzatkialakításnál lehetőség van szabadjára engedni a fantáziánkat, amelynek már a rögzítések sem szabnak határt. A fischer „láthatatlan” ACT rendszer titka, hogy a dübel a burkolat hátsó felületébe kerül beépítésre a panel átfúrása nélkül, így a homlokzat külső felén rögzítőelemek nélküli látványt élvezhetünk.

fischer Hungária Bt.