FARKAS IMRE: Mi a tetőalátét fóliák fejlesztésének legújabb lépcsője?

A tetőalátét héjazatok fejlődése, helyesebben fejlesztése az első műanyagból készült alátétfólia mintegy 60 évvel ezelőtti megjelenése (Dörken Delta SPF) óta többé kevésbé folyamatos. Nem szeretnék senkit untatni, ezért most ezen fejlesztéseknek a két legújabb állomására szeretnék egy-egy pillantást vetni.

Dörken Kft.

KÉKESY PÉTER: Hőszigetelés a hőszigetelésre?

A folyamatosan szigorodó hőtechnikai előírások és a sokszor nem megfelelő kivitelezés miatt a 15-20 éve készített hőszigetelő rendszerek egy része mára már elavultnak mondható. Mihez kezdjünk az egykor megfelelő vastagságú homlokzati hőszigeteléssel? Bontsuk le vagy építhetünk rá újat?

Baumit Kft.

NAGY ZOLTÁN : Sokoldalú szigetelés – egy, ami mindent visz

A földdel érintkező építményszigetelés funkcionalitása és tartóssága nem kizárólag a megfelelő szigetelő termékek kiválasztásán múlik, hanem a szabályoknak megfelelő tervezésen és a szigetelési munkálatok kivitelezésén is.

Remmers Ungarn Kft.

KRUCHINA SÁNDOR: Festett szürke

Az egyre szigorúbb épületenergetikai szabályozás mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainknak vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudunk csak megfelelni. De az új anyagok néha új feladatok elé állítanak minket.

Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft.

VARGA TAMÁS: Legyen zárófödém a padlásfödém!

Mivel a padlásfödém az épület legfelső olyan szerkezete, amely fűtött teret választ el fűtetlentől, ezért megfelelő hőszigeteléséről gondoskodni kell. Egy megfelelően szigetelt padlásfödém nyáron bent tartja a házban megtermelt, a szobák hűtésére fordított energiát, télen pedig a cserépfedés alatt a padlástérben közel ugyanolyan hőmérsékletet biztosít, mint kívül a cserépfedés felett.

URSA Salgótarján Zrt.

DEÁK SZABOLCS: Profi tetőfólia nem csak szakembereknek!

Magastetők kivitelezése során a felhasználásra kerülő alátéthéjazatnak, tetőfóliának sok szempontnak kell megfelelnie. Ezek a szempontok külön-külön, de akár egyszerre is számos igényt támasztanak a diffúziós tetőfóliákkal szemben. Az ilyen esetekre nyújt tökéletes és profi megoldást a Mastermax Premium 150 típusú tetőfóliánk.

Masterplast Hungária Kft.

DVORÁK LAJOS: Tároljuk az esővizet – a természet és az emberek védelmében

Mindig egy lépéssel előrébb: A Stormbrixx ellenőrzés alatt tartja az esővizet

Egyre inkább összetett vízelvezetési koncepcióra és megoldásokra van szükség az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények miatt. Az esővíz átmeneti tárolása és ellenőrzött módon történő elvezetése olyan kihívást jelent, amelyhez megbízható partnerre van szükség. Az ACO pontosan az ilyen feladatokhoz fejlesztette ki a Stormbrixx rendszert, amely az igényeknek megfelelően rugalmas és nagy teljesítményű is egyszerre. Több év fejlesztési munka eredményeként a Stormbrixx HD, illetve SD változata minden alkalmazást lefed.

 

ACO Kereskedelmi Kft.

DVORÁK LAJOS: ACO Stormclean Technikai szűrő

A Technikai szűrővel az ACO biztosítja az emberek és a környezet számára a megtisztított csapadékvizet

Ipari területeken, benzinkutakon, autómosókban vagy akár bevásárlóközpontokban is fennáll annak a veszélye, hogy olaj kerülhet a csapadékvízbe. Ebben az esetben a víz előtisztítása szükséges. Az ACO számára ez nem jelent gondot, a Stormclean Technikai szűrő (Stormclean TF) megoldja a feladatot. Üvegszálerősített műanyagból készül, így szállítása és telepítése is egyszerű feladat.

ACO Kereskedelmi Kft.

DVORÁK LAJOS: Minden a folyókával kezdődik.

A víz védelmének első lépése az összegyűjtés - ACO Multiline Seal in, folyóka beépített tömítéssel.

A zöldfelületek egyre nagyobb beépítéséből adódóan és az egyre intenzívebb esőzések miatt a felszíni vízelvezetés mind fontosabb kérdéskört jelent és megoldandó feladattá válik. Ezért fejlesztette tovább az ACO az ACO Drain® Multiline folyókát és hozta létre a víztömör, beépített tömítéssel ellátott Seal in változatot, felállítva ezzel az iparági mércét.

ACO Kereskedelmi Kft.

PATÓ YVETTE: Családi házak, társasházak talajpára elleni szigetelése házilag

Az elmúlt években tapasztalható szakemberhiány és az „öreg szakik” több évtizedes elavult  vízszigetelési szokásai inspiráltak bennünket, hogy egy olyan bitumenes lemezt hozzunk létre, amely házilagos kivitelezésben megoldja az épületek vízszintes talajpára elleni szigetelését.

BÜSSCHER & HOFFMANN KFT.