KANYUK LÁSZLÓ: A Heraklith, a Heratekta U zsalu és koszorú elemeinek előnyei

Az épületek koszorúi, áthidalói nélkülözhetetlen elemei épületeinknek. Kialakításuk a hagyományos módon több szakipart igénylő, rendkívül időigényes feladat.

Knauf Insulation

LESTYÁN MÁRIA : Hatékony tetőtér hőszigetelés DELTAROCK éklemezzel

A klímavédelem, a szigorodó hőtechnikai előírások, emelkedő energiahordozó árak miatt a tervezőknek egyre nagyobb a felelőssége abban, hogy az épületszerkezeteket körültekintően tervezzék meg ügyelve annak hatékonyságára. Ma már nem elég a „jól bevált” rétegrendek alkalmazása!

ROCKWOOL Hungary Kft.

KOVÁCS-SEBESTÉNY SZABOLCS: Ragasztott rögzítési pontok

Napjainkban egyre nagyobb igény merül fel a nagy teljesítményű, gyorsan létrehozható és biztonságos rögzítési pontok használatára. Mind tervezői mind kivitelezői oldalon szükség van a biztonságos és hosszú élettartamú megoldásokra.

fischer Hungária Bt.

SOMLAI ZSANETT: Homlokzatok „láthatatlan” rögzítéssel

Napjainkban a homlokzatkialakításnál lehetőség van szabadjára engedni a fantáziánkat, amelynek már a rögzítések sem szabnak határt. A fischer „láthatatlan” ACT rendszer titka, hogy a dübel a burkolat hátsó felületébe kerül beépítésre a panel átfúrása nélkül, így a homlokzat külső felén rögzítőelemek nélküli látványt élvezhetünk.

fischer Hungária Bt.

DVORÁK LAJOS: Hogyan juttassunk természetes fényt a pincébe?

Napjainkban már könnyedén megvalósítható a föld alatti helyiségek természetes fényhez juttatása. Az ACO Markant Therm pincebevilágító aknája ezt a feladatot látja el.

ACO Kft.

GULYÁS GERGELY: Kerámia és klinker homlokzati megoldások

Egy épület homlokzatának elkészítésekor a végső felületképző réteg „megálmodása” a legnehezebb feladat. Az út odáig viszonylag egyszerű: lesz-e hőszigetelés rajta vagy sem, ha igen milyen vastag, milyen típus, meg kell-e feleltetni bármilyen rendeletnek, előírásnak, törvénynek?  Azonban a végső réteg nehéz kérdés.

Mapei Kft.

FARKAS IMRE: Mi a tetőalátét fóliák fejlesztésének legújabb lépcsője?

A tetőalátét héjazatok fejlődése, helyesebben fejlesztése az első műanyagból készült alátétfólia mintegy 60 évvel ezelőtti megjelenése (Dörken Delta SPF) óta többé kevésbé folyamatos. Nem szeretnék senkit untatni, ezért most ezen fejlesztéseknek a két legújabb állomására szeretnék egy-egy pillantást vetni.

Dörken Kft.

KÉKESY PÉTER: Hőszigetelés a hőszigetelésre?

A folyamatosan szigorodó hőtechnikai előírások és a sokszor nem megfelelő kivitelezés miatt a 15-20 éve készített hőszigetelő rendszerek egy része mára már elavultnak mondható. Mihez kezdjünk az egykor megfelelő vastagságú homlokzati hőszigeteléssel? Bontsuk le vagy építhetünk rá újat?

Baumit Kft.

NAGY ZOLTÁN : Sokoldalú szigetelés – egy, ami mindent visz

A földdel érintkező építményszigetelés funkcionalitása és tartóssága nem kizárólag a megfelelő szigetelő termékek kiválasztásán múlik, hanem a szabályoknak megfelelő tervezésen és a szigetelési munkálatok kivitelezésén is.

Remmers Ungarn Kft.

KRUCHINA SÁNDOR: Festett szürke

Az egyre szigorúbb épületenergetikai szabályozás mind hatékonyabb hőszigetelést kíván. Az elvárásainknak vagy extrém vastag hőszigeteléssel, vagy minőségileg jobb szigetelőanyagokkal tudunk csak megfelelni. De az új anyagok néha új feladatok elé állítanak minket.

Austrotherm Hőszigetelőanyag Gyártó Kft.