Tetőfedő anyagok, homlokzatburkolatok

Tetőfedő anyagok, homlokzatburkolatokA tetőfedő anyagok kiválasztásánál meghatározó szempont a tető hajlásszöge. Minden tetőfedő anyag esetében van egy ideális hajlásszög, amelynél a legbiztonságosabb a tető, ahol a tető megfelelően izolálja az esővizet és ellenáll a szélnek.

A tetőfedő anyagok ellenállását a környezet és a tetőfedő anyaga határozza meg. A legellenállóbb tetőfedő anyagok közé tartozik a beton cserép, mely akár több mint 80 évig is szolgálhat minket, a palatető, mely akár 200 évet is kibír, ill.  a kerámia cserép, de a pléh is elég tartós, ellenben elég hangos.
A beton tetőfedő anyag előnye a mechanikus sérülésekkel szembeni ellenállás, a fagyállóság, a szigetelés, ill. az, hogy nagy felületek lefedésére ideális. Nagy teherbírású tetőkre tehető.
A kerámia tetőcserepek tökéletesen megőrzik a vizuális és mechanikus tulajdonságaikat, hosszú élettartamúak. Ellenállóak a faggyal szemben, jól szellőznek, nem szivárog át rajtuk a víz és tökéletesen szigetelnek.
A pléh tetőfedő anyagok rendkívül ellenállóak, hosszú élettartamúak. Súlyuk nagyon könnyű, így szinte bármilyen hajlásszögű tetőre rátehetjük.