Knauf Insulation Kft.

Knauf Insulation logo1932-es alapítása óta a Knauf egy családi vállalkozás, építőanyagok és építési rendszerek gyártója.
A Knauf Fiber Glass USA-t 1978-ban alapították, amikor a Knauf család megvett egy már létező gyárat Shelbyvilleben, Indiana államban. Az évek során több gyárat alapított, majd 2002 év végére a Knauf magába olvasztotta az Alcopor céget, ezzel teljes mértékben átvette az Owens Corning európai érdekeltségeit. A cég új neve Knauf Insulation-re változott.
2006 elején a Knauf Insulation megvette a Heraklith márkát és gyártáskapacitását, annak 3 fagyapot és 6 kőzetgyapot gyárával együtt, ezzel  Közép- Kelet- Európa egyik meghatározó hőszigetelés gyártójává vált. 2012-ben a Knauf Insulation visei gyára kapacitásbővítésnek köszönhetően Európa legnagyobb kapacitású üveggyapot gyárává vált.
A Knaufnak jelenleg 220 gyártóüzeme és értékesítési szervezete van több mint 80 országban, 28 000 alkalmazottal világszerte, és 7,2 milliárd eurós árbevétellel (2018-ban). Fő üzleti területei: száraz építészet, hőszigetelés, poranyagok.

Knauf Insulation Tektalan A2 037/2

Többfunkciós, nem éghető hőszigetelő tábla mélygarázsok, pincék hő- és hangszigetelésére valamint tűzbiztonságuk javítására.

Knauf Insulation Mineral Plus EXT 037

A Mineral Plus EXT 037 kiváló minőségű, kifejezetten rugalmas, erős és könnyű ásványgyapot táblák előállításához kiválasztott ásványi szálakból készül.

Knauf Insulation MPN PLUS 037

Többfunkciós, rugalmas, erős, teljes keresztmetszetében víztaszító (hidrofóbizált), környezetbarát, ECOSE kötőanyagú ásványgyapot tábla.