BACHL Hőszigetelőanyaggyártó Kft.

Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. A német anyavállalat 1926-ban téglagyártó családi vállalkozásként indult Röhnbachban, s a második világháborút követő évtizedek alatt lassan világcéggé vált.
Magyarországi működését a BACHL Kft. az ezredfordulón kezdte meg, 2002-ben előbb budapesti székhellyel, egy év múlva pedig már a tószegi telephelyen. A kezdeti PIR -gyártást 2006-tól EPS-gyártás is kiegészítette.
2012-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai leányvállalat, hiszen a cégcsoport megvásárolta a 40 éves szakmai múlttal rendelkező NIKECELL Kft.-t, a magyarországi EPS gyártás és forgalmazás egyik megalapítóját. 2019-ben megkezdte működését tószegi PE-fólia gyártócsarnok, 2020-tól pedig a formahabosított EPS gyártását is saját üzemükben végzik.
A BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. hazánkban úttörő módon, elsőként kezdte meg poliuretán hőszigetelő lapok gyártását és értékesítését. Termékpalettájukat tovább színesítik az építési fóliák, az extrudált polisztirol (XPS) habok, valamint a dekor mennyezeti lapok.

Bachl PIR termékcsalád

A Poliuretán (PIR) nagyszerű hőszigetelő-képességen kívül számos egyéb kedvező tulajdonságokkal rendelkezik

BACHL Nikecell LH

Speciális eljárással rugalmassá tett expandált polisztirol keményhab lemez.

BACHL PIR SP

Padlók, födémek és falak belső oldali, illetve szarufák közötti és alatti kiegészítő hőszigetelésére kifejlesztett fokozott nyomóterhelésnek kitehető poliuretán (PIR) keményhab lemez.