Új Firestone V-Gard páraszabályozó fólia

Az épület külső térelhatárolóinak egyik nagy eleme a tető, amely így jelentős hatással van arra, ahogy az energia be- és kiáramlik az épületbe és az épületből. A páraszabályozó fóliáknak fontos szerepük van ebben. Az energiahatékony és kényelmes környezet megteremtéséhez nem elég hőszigetelést beépíteni. A hőszigetelés csökkenti a hőátadást, míg a páraszabályozó fólia fő feladata, hogy megakadályozza a nedvesség vándorlását a tetőszerkezeten. Kiküszöböli a nedvesség páralecsapódás miatti felgyülemlését, és így biztosítja a hőszigetelés optimális hőteljesítményét. Ezenfelül a megfelelően beépített páraszabályozó fólia légzáróságot is biztosít, így segít csökkenteni az energiaveszteséget.

A Firestone V-Gard páraszabályozó fóliát úgy tervezték meg, hogy páraszabályozó rétegként funkcionáljon a Firestone tetőszigetelési rendszerben. Erősített alufóliából készült, öntapadó bitumenes hátlappal, amelyet lehúzható védőfólia borít. Az üvegszál erősítés nagy szilárdságot biztosít a fóliának, ami kiváló mechanikus teljesítményt eredményez. A páraszabályozó fólia az erősítésnek köszönhetően bírja a gyalogos forgalmat és a nagy mechanikai igénybevételt is.

A V-Gard alufólia felületét speciális réteg fedi, amely jelentősen javítja a PU (poliuretán) ragasztók tapadását (1 komponensű és 2 komponensű). A bitumenes hátlap erős tapadást biztosít az alapzathoz. A V-Gard páraszabályozó fólia alkalmazható fém, beton és fa födémen egyaránt. A Firestone V-Gard páraszabályozó fólia standard és tűzálló változatban is kapható.

A V-Gard páraszbályozó fólia előnyei

Kiváló páraellenállás
A V-Gard kiváló páraszabályozó réteget képez, páradiffúziós ellenállása Sd érték alapján (páradiffúziós egyenértékű légréteg vastagság) >1,500 m. Ezért a legtöbb tetőhöz alkalmas.

Járhatóság
A páraszabályozó fóliát úgy tervezték meg a mérnökök, hogy nagy legyen a statikus terheléssel és a dinamikus hatásokkal szembeni ellenállása. Erős fizikai tulajdonságai miatt közvetlenül lehet alkalmazni fémburkolaton, így csökkenteni lehet a gyalogos forgalom okozta szakadásokat.

Hideg beépítés - Biztonságos és könnyű
Beépítése az egyrétegűség elvén alapul: 100%-ban hideg és felhasználóbarát eljárás, amelyhez nem szükséges nyílt láng használata. A páraszabályozó fóliát alapozó segítségével a legtöbb felületre fel lehet ragasztani, például betonra, furnérlemezre, OSB-re és fém födémre. Fém födém esetén nincs szükség alapozóra, hacsak a helyi előírások másként nem rendelkeznek. A páraszabályozó fólia 1,08 m széles, így az átfedés a legtöbb fém födém esetén a borda közepére kerül. Ez megkönnyíti a beépítést, ideértve a letekerést is. A védőfólia könnyen eltávolítható, és a beépítéshez két ember is elég.

Előnyomatott átfedés jelzések
A páraszabályozó fólia mindkét oldalára átfedés jelzések vannak nyomtatva, amelyek még könnyebbé teszik a beépítést.

Hatékony légzárás
A páraszabályozó fólia szinte minden alapzaton alkalmazható, akár téglafalon is. Minimalizálja a levegőszivárgást, és hozzájárul az épület általános energiahatékonyságához.

Kiváló alapzat PU (poliuretán) ragasztóval felragasztott hőszigetelés alá
A páraszabályozó fólia felülete kiváló alapzatot biztosít hőszigetelő táblák felragasztására, ha mechanikus rögzítés nem lehetséges.

Kiváló tapadás
A páraszabályozó fóliának többféle alapzaton is kiváló a szélterhelés-ellenállása.

Szerezzen be mindent egy forrásból
A páraszabályozó fólia magas teljesítményt biztosít, és kompatibilis minden - a Firestone által gyártott - további tetőszigetelési rendszerelemmel.

További információért a termékről kattintson IDE!

Forrás: www.proidea.hu