Remmers Flüssige Folie

Terméktulajdonságok:

A Remmers Flüssig Folie felhordása után egy vízzáró polimer-rétegként vulkanizálódik és használható alaprétegként kerámia csempék és lapok alatt, pl. fürdő területen. A megkötött réteg repedésáthidaló, még az utólag fellépő repedéseknél is, 1 mm vastagságnál kb. 0,5 mm a repedésáthidaló képessége.

Felhasználási terület:

Beltéri fürdő, zuhanyzó, konyhai stb. helyiség falazat és padozat, vízszigetelésére használható. Alkalmazható nedvességre érzékeny és nedvszívó alapfelületen, pl. gipszes építőanyagon, ásványi nedvszívó felületen, pl. esztrichen, cementvakolaton, pórusos betonon, mészhomok téglán.

Termékjellemzők:

Kötőanyag:                              sztirolakrilát-diszperzió

Töltőanyagok:                          2különböző töltőanyagok kombinációja

Sűrűség:                                  1,45 g/ml

Nedves filmréteg vastagság
rétegenként:                             kb. 0,5 mm

Kiszellőztetési idő 1. réteg:        kb. 3 óra

Kiszellőztetési idő 2. réteg:        kb. 20 óra

Alapfelület:

A felületnek tisztának, száraznak és teherbírónak kell lennie. A kitöréseket megfelelő habarccsal ki kell tölteni. A kiugró részeket le kell vésni, az erősen tapadó diszperziós festékbevonat maradhat. Öreg alkidgyanta festéket maradéktalanul el kell távolítani. Bitumenes szigeteléssel nem fér össze a Remmers Füssige Folie vízszigetelés.
Feltétlen szükséges az alapfelületet alapozni Remmers Tiefgrund W-el.

Feldolgozás:

A Remmers Flüssige Folie megfelelő szerszámmal felhordható (henger, széles ecset), az aljzat teljes felületén - amennyiben szükséges -  a csatlakozó fuga területén vagy csőátvezetéseknél a még nedves első rétegbe előre leszabott vízzáró fóliát be kell ágyazni.

A kiszellőztetési idő lejárta után a második réteget kell felhordani teljes fedéssel. A mindkét réteg teljes kiszáradása után lehet a burkolatot közvetlenül Remmers Flexkleber (cikksz. 2849) rugalmas csemperagasztóval felragasztani.

Tudnivalók:

A Remmers Flüssige Folie vízszigetelés nem alkalmazható víznyomás és víz alatti szigetelésként. A megadott termékjellemző értékek normális klímafeltételekre vonatkoznak,  230C és 50 % relatív légnedvesség.

Munkaeszközök/tisztításuk:

Ecset, felületi lehúzó, henger. A munkaeszközök és a diszperzió kifröccsenések tisztíthatók friss állapotban vízzel.

Kiszerelés:

7 ill. 20 kg-os műanyag göngyölegben.

Anyagszükséglet:

Az első réteghez 400 g/m2-ig alapfelülettől és a beágyazott szigetelő fóliától függ. További rétegekhez kb. 250 g/m2.

Tárolás:

Zárt eredeti göngyölegben, hűvös, fagymentes helyen minimum 12 hónap.

Biztonság, környezetvédelem, hulladékkezelés, és ártalmatlanítás

A szállítás, tárolás és felhasználás biztonságára, valamint a hulladékkezelésre és ártalmatlanításra, környezetvédelemre vonatkozóan további információkat az éppen érvényes biztonsági adatlapban talál.

 

 

A termék gyártója

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégánk várja hívását!  06 30/333-6417 , 06 30/997-1204

Kapcsolódó termékek