Mapei Mapelastic Turbo

ALKALMAZÁSI TERÜLET

Gyorskötésű vízszigetelő termék betonszerkezetekre, cementkötésű esztrichekre és meglévő padló- és falburkolatokra akár alacsony hőmérsékleten is.

Jellemző alkalmazások

• Erkélyek, teraszok, lapostetők, úszómedencék, stb. vízszigetelése kerámia, mozaik vagy természetes kőpadló- és falburkolatok ragasztása előtt.

• Teraszok és erkélyek vízszigetelése meglévő padlóburkolatok bevonásával új burkolat fektetése előtt.

ELŐNYEI

• Burkolásra alkalmas már kb. 4 óra elteltével normál  időjárási körülmények között és 24 órán belül +5°C hőmérsékleten.

• Alkalmas nem teljesen száraz aljzatokra is, ha azok megfelelően érleltek.

• Esőálló már néhány órán belül akár alacsony hőmérsékleten is és magas relatív páratartalom mellett.

• CE jelölésű az EN 14891 és EN 1504-2 szabványok szerint.

• UV sugárzásnak ellenáll.

• Alkalmas meglévő kerámiaburkolat, minden típusú mozaik és természetes kő padló- és falburkolat  bevonására.

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Mapelastic Turbo kétkomponensű, cementkötésű habarcs finomszemcsés válogatott adalékanyagokkal,különleges adalékszerekkel és vizes diszperziós szintetikus polimerekkel.

A Mapelastic Turbo a MAPEI kutatólaboratóriumában kifejlesztett, olyan különleges polimerrel kevert terméke, amely képes a Mapelastic száradási idejének felgyorsítására. Ez a különleges összetétel minden más termékhez képest meggyorsítja a kivitelezést alacsony hőmérsékleten és olyan aljzatokon, amelyek nem teljesen szárazak.

A Turbo változat ugyanazon vegyi ellenálló képességgel rendelkezik az olvasztósókkal, szulfátokkal, kloridokkal és széndioxiddal szemben, amely garantálja a Mapelastic  tartósságát éveken keresztül. A két komponens bekeverésük után jól bedolgozható, folyós keveréket alkot. Két rétegben kell felhordani, a rétegek között beágyazott lúgálló erősítéssel (mint pl. Mapenet 150 vagy Mapetex Sel), hogy legalább 2 mm teljes vastagság jöjjön létre.

A Mapelastic Turbo kiválóan tapad minden betonfelülethez és cementkötésű esztrichhez, vagy akár kerámia, mozaik természetes kő vagy terrazzó burkolathoz, ha azok az aljzathoz jól kötöttek és megfelelően előkészítettek.

A Mapelastic Turbo kötésideje lehetővé teszi a vízszigetelendő felületekre 24 órán belül fal- és padlóburkolat ragasztását a MAPEI ermékválasztékának valamely gyorskötő ragasztójával akár nem ideális időjárási viszonyok között is.

A Mapelastic Turbo teljesíti az EN 1504-9 (“Termékek és rendszerek betonszerkezetek védelmére és javítására: meghatározások,követelmények, minőség-ellenőrzés és  megfelelőség. Általános elvek termékek és rendszerek használatára”) és az EN 1504-2 bevonat (C) követelményeit a PI, MC és IR (“Beton felületvédelmi rendszerek”)irányelvek szerint. A Mapelastic Turbo teljesíti az EN 14891 (“Ragasztott kerámiaburkolatok alatti kenhető vízszigetelések”) követelményeit.

 

MŰSZAKI ADATOK (jellemző értékek)

TERMÉKAZONOSÍTÓ ADATOK

                         A komponens                                    B komponens

Állag:                                                                       por                                                   folyadék

Szín:                                                                         világosbarna                                     fehér

Térfogatsűrűség (g/cm³):                                           1,3                                                     –

Sűrűség (g/cm³):                                                        –                                                       1,04

Szárazanyag tartalom (%):                                        100                                                   5

 

ANYAGSZÜKSÉGLET

Kb. 2,4 kg/m² (a termék két rétegére beágyazott erősítéssel a két réteg között).

Megjegyzés:a feltüntetett anyagszükséglet egyenletes rétegre vonatkozik sík felületen, és egyenetlen aljzatra felhordva az anyagszükséglet megnövekedhet.

KISZERELÉS

36 kg-os egység (A+B):

– A komponens: 20 kg-os zsák;

– B komponens: 16 kg-os kanna.

18 kg-os egység (A+B):

– A komponens: 10 kg-os zsák;

– B komponens: 8 kg-os kanna.

 

A termék gyártója

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégánk várja hívását!  06 30/333-6417 , 06 30/997-1204

Kapcsolódó termékek