Mapei Mapelastic AquaDefense

 ALKALMAZÁSI TERÜLET

Vízszigetelés kerámia burkolólapok, kő vagy mozaik burkolat fektetése előtt az alábbi helyeken:

 •  erkélyek és teraszok;
 •  fürdőszobák és zuhanykabinok;
 •  mosóhelyiségek;
 •  szaunák és általában a nedves környezetű helyiségek.

A Mapelastic® AquaDefense felhordható:

 •  betonra;
 •  cementkötésű esztrichek vagy különleges kötőanyagú esztrichekre (például Topcem, Topcem Pronto, Mapecem vagy Mapecem Pronto);
 •  gipszkartonra (csak beltérben);
 •  meglévő kerámiára burkolólap, műkő vagy természetes kőlap aljzatokra;
 •  cementkötésű vakolatra.

ELŐNYEI

A Mapelastic® AquaDefense előnyei:

 •  nem kell bekeverni, bekeverő szerszámok nem szükségesek, felhasználásra kész;
 •  esőálló az első rétegének felhordása után már 1 óra múlva, és a második rétegének felhordása után már 3 óra múlva;
 •  kerámia burkolólapokkal burkolható az utolsó rétegének felhordása után már 4 óra múlva (+23C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú száraz esztrichre felhordva).

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Mapelastic® AquaDefense teljesen oldószermentes, felhasználásra kész, nagyon gyors száradású, világoskék színű, egykomponensű, vizes diszperziós műgyanta bázisú anyag.

A Mapelastic® AquaDefense hosszúszőrű hengerrel, ecsettel vagy simítóval könnyen felhordható a vízszintes, függőleges és lejtős felületekre. A Mapelastic® AquaDefense nagyon gyors száradású, és rugalmas, nem ragadó réteget képez. Könnyű gyalogosforgalommal már 3 óra múlva járható, és kitűnő tapadást biztosít bármilyen ragasztónak és ragasztóhabarcsnak bármilyen kerámia burkolólap, kőlap és mozaik fektetéséhez. A Mapelastic® AquaDefense rugalmassága elviseli az aljzat hőmérsékletváltozásokból eredő normál tágulási, zsugorodási és vibrációs mozgásait.

A Mapelastic® AquaDefense-vel vízszigetelt, C2F osztályba sorolt ragasztóhabarcsokkal (mint Granirapid, Elastorapid, stb.) ragasztott, és Ultracolor Plus-szal fugázott padlók a munka kezdete után már 12 óra múlva gyalogosforgalommal járhatók. A hőmérséklet és a páratartalom függvényére vonatkozó technológiai idők feljebb kerültek megadásra.

A Mapelastic® AquaDefense ellenáll a víz, a meszes (pH > 12) és a klóros víz, és normál háztartási mosó- és tisztítószerek hatásainak.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

 •  Ne használja a Mapelastic® AquaDefense-t + 5°C alatti hőmérsékleten.
 •  A Mapelastic® AquaDefense-t mindig burkolja kerámia burkolólapokkal, mozaikokkal vagy kőlapokkal.
 •  Ne használja a Mapelastic® AquaDefense-t nedves cementkötésű aljzatokon vagy felszivárgó nedvességnek kitett aljzatokon, vagy 3 CM%-nál magasabb maradék nedvességtartalmú esztrichre.
 •  Ne használja a Mapelastic® AquaDefense-t málló cementkötésű aljzatokon, az aljzatára nem szilárdan kötött régi padlókon, vagy a jó tapadást akadályozó felületkezeléseken.
 •  Ne használja a Mapelastic® AquaDefense-t repedések áthidalására.
 •  Védje a felületet esőtől legalább az első réteg felhordása 1 órán át, és a második rétegének felhordása után 3 órán át (+23C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú száraz esztrichre felhordva).

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Aljzatelőkészítés

Az aljzat legyen megfelelően érlelt, szilárd, tiszta, száraz és olajtól, zsírtól, cementtejtől, régi festéktől és egyéb más, a tapadást gátló szennyeződéstől mentes. A cementkötésű aljzatok legyenek szilárdak és szárazak, és a felszálló nedvességtől mentesek. Teljesen távolítsa el a felületi port.

A simításhoz és kiegyenlítő-réteghez használjon Planitop Fast 330-at vagy Adesilex P4-et.

Régi kerámiaburkolatok mélyedéseit és réseit, valamint a lejtős felületeket simítsa és egyenlítse ki Adesilex P4-gyel a Mapelastic® AquaDefense felhordása előtt. Az ilyen aljzatokat teljesen ellenőrizze, és minden bevonatot, például viaszt, víztaszító kezelést, stb.-t távolítson el a felületről megfelelő tisztítószerrel és/vagy csiszolással. Hajszálrepedéses aljzatoknál helyezzen be Mapetex Sel-t a Mapelastic® AquaDefense két rétege közé.

A Mapelastic® AquaDefense felhordása előtt nagyon figyelmesen készítse elő a mozgási hézagokat, valamint a vízszintes és függőleges felületek közötti csatlakozásokat. Ilyenkor előzetesen ragassza a helyére a Mapeband megfelelő profilját Mapelastic® AquaDefense-vel.

Teraszok és erkélyek vízelvezetőinek vízszigetelésére használja a Drain termékcsalád különleges elemeit. A szerkezeti hézagok tömítésére, az aljzatra Adesilex PG4-gyel felragasztott, Mapeband TPE használható.

A termék felhordása

A Mapelastic® AquaDefense-t hosszúszőrű hengerrel, ecsettel vagy simítóval két egyenletes, vékony (rétegenként kb. 0,4 mm vastag) rétegben hordja fel. Várja meg, hogy az első réteg megszáradjon, győződjön meg arról, hogy a termék sötétebbé és matt felületűvé vált (+23C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú aljzatra 1 óra múlva felhordva), majd hordja fel rá a második réteget keresztirányban.

A Mapelastic® AquaDefense végleges vastagsága nem lehet 0,8 mm-nél kevesebb ahhoz, hogy erős, flexibilis és folyamatos bevonat legyen. Ügyeljen arra, hogy az aljzat hibái ne szakítsák meg az összefüggő szigetelőréteget.

Ha a Mapelastic® AquaDefense-t repedésáthidaló rétegként alkalmazzák sérült felszínen, javasoljuk, hogy a még friss első rétegébe helyezzen erősítésként Mapetex Sel-t.

Az első, még friss Mapelastic® AquaDefense rétegbe légbuborék-mentesítő hengerrel simítsa le a Mapetex Sel-t.

Várja meg az első réteg megszáradását, majd hordja fel a Mapelastic® AquaDefense második rétegét, úgy hogy a Mapetex Sel tökéletesen beágyazódjon.

A száradási idő megnövekedhet, ahogy a Mapetex Sel behelyezése megnöveli a felhordott vízszigetelés végső rétegvastagságát.

Fürdőszobákban, erkélyeken és szaunákban, törökfürdőkben végezhet vízzárósági vizsgálatot a Mapelastic® AquaDefense utolsó rétegének felhordása után 12 óra múlva.

A felületet a második réteg felhordása után (+23C-on és 50% relatív páratartalom mellett, 3 CM%-nál kevesebb maradék nedvességtartalmú aljzatra felhordva) 4 óra múlva lehet kerámia burkolólapokkal, kőlapokkal és mozaikokkal leburkolni az EN 12004 szabvány szerint C2 osztályba sorolt, a padló végső terhelésétől és a burkolat fajtájától függően választott MAPEI ragasztóhabarccsal.

Például erkélyeken használjon Keraflex Maxi S1-et (szabványbesorolása: C2TE S1), burkolólapok gyors fektetéséhez használjon Elastorapid-ot (szabványbesorolása: C2FTE S2), és bármilyen mozaik ragasztásához Adesilex P10-et Isolastic-kal 50%-ban vízzel keverve (szabványbesorolása: C2TE S1).

A lapok közötti fugahézagokat töltse ki például Ultracolor Plus CG2WA osztályba sorolt, vagy Fugolastic-kal kevert Keracolor FF Flex vagy Keracolor GG cementkötésű fugázóhabarcsokkal vagy epoxi fugázóhabarccsal (például Kerapoxy, Kerapoxy Design vagy Kerapoxy CQ - szabványbesorolása: RG). A mozgási hézagokhoz használjon megfelelő hézagkitöltő-anyagokat a MAPEI termékválasztékából (például Mapesil AC-t, Mapeflex PU20-at vagy Mapeflex PU50 SL-t a követelményektől függően).

A burkolatfektetés előtt teljesen ellenőrizze a Mapelastic® AquaDefense felületét, győződjön meg arról, hogy az folytonos, nem lyukas és kitüremkedett. Ha ilyen hibái vannak, hordjon fel még egy réteget az adott hely környezetében.

Tisztítás

A szerszámokat, felületeket bő vízzel moshatja le, amíg a Mapelastic® AquaDefense még friss.

ANYAGSZÜKSÉGLET

1 kg/m2 két rétegre vonatkozóan (1,3 kg/m2 rétegvastagság mm-enként).

KISZERELÉS

7.5 kg-os és 15 kg-os vödrökben.

ELTARTHATÓ

A Mapelastic® AquaDefense eredeti, zárt csomagolásában, száraz helyen24hónapig.Fagytól védendő.

AZ ELŐKÉSZÍTÉS ÉS A FELHORDÁSSORÁN BETARTANDÓ BIZTONSÁGI ELŐÍRÁSOK

A Mapelastic® AquaDefense az érvényes szabványok és előírások szerint nem minősül veszélyes terméknek. Mindemellett, a felhordás során viseljen védőkesztyűt és védőszemüveget, valamint tartsa be a vegyi anyagok kezelésekor szokásos óvintézkedéseket!

A termékünk biztonságos használatára, a további és teljeskörűinformáció miatt olvassa el a vonatkozó legfrissebb Biztonsági Adatlapot.

SZAKEMBEREK SZÁMÁRA KÉSZÜLT TERMÉK.

A termék gyártója

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégánk várja hívását!  06 30/333-6417 , 06 30/997-1204

Kapcsolódó termékek