Firestone V-Gard páraszabályozó fólia

Termékleírás: 

Az épület külső térelhatárolóinak egyik nagy eleme a tető, amely így jelentős hatással van arra, ahogy az energia be- és kiáramlik az épületbe és az épületből. A páraszabályozó fóliáknak fontos szerepük van ebben. Az energiahatékony és kényelmes környezet megteremtéséhez nem elég hőszigetelést beépíteni. A hőszigetelés csökkenti a hőátadást, míg a páraszabályozó fólia fő feladata, hogy megakadályozza a nedvesség vándorlást a tetőszerkezeten. Kiküszöböli a nedvesség páralecsapódás miatti felgyülemlését, és így biztosítja a hőszigetelés optimális hőteljesítményét. Ezenfelül a megfelelően beépített páraszabályozó fólia légzáróságot is biztosít, így segít csökkenteni az energiaveszteséget.

A Firestone V-Gard-ot úgy tervezték meg, hogy páraszabályozó rétegként funkcionáljon a Firestone tetőszigetelési rendszerben. Erősített alufóliából készült, öntapadó bitumenes hátlappal, amelyet lehúzható védőfólia borít. Az üvegszál erősítés nagy szilárdságot biztosít a fóliának, ami kiváló mechanikus teljesítményt eredményez. A páraszabályozó fólia az erősítésnek köszönhetően bírja a gyalogos forgalmat és a nagy mechanikai igénybevételt is.

A V-Gard alufólia felületét speciális réteg fedi, amely jelentősen javítja a PU (poliuretán) ragasztók tapadását (1 komponensű és 2 komponensű). A bitumenes hátlap erős tapadást biztosít az alapzathoz. A V-Gard páraszabályozó fólia alkalmazható fém, beton és fa födémen egyaránt. A lehetséges födémeket illetően, valamint további műszaki információért lépjen kapcsolatba a Firestone műszaki osztályával. A Firestone V-Gard páraszabályozó fólia standard és tűzálló változatban is kapható.

A V-Gard páraszbályozó fólia előnyei:

Kiváló páraellenállás

A V-Gard kiváló páraszabályozó réteget képez, páradiffúziós ellenállása Sd érték alapján (páradiffúziós egyenértékű légréteg vastagság) >1,500 m. Ezért a legtöbb tetőhöz alkalmas.

Járhatóság

A páraszabályozó fóliát úgy tervezték meg mérnökeink, hogy nagy legyen a statikus terheléssel és a dinamikus hatásokkal szembeni ellenállása. Erős fizikai tulajdonságai miatt közvetlenül lehet alkalmazni fémburkolaton,így csökkenteni lehet a gyalogos forgalom okozta szakadásokat.

Hideg beépítés - Biztonságos és könnyű

Beépítése az egyrétegűség elvén alapul:100%-ban hideg és felhasználóbarát eljárás, amelyhez nem szükséges nyílt láng használata. A páraszabályozó fóliát alapozó segítségével a legtöbb felületre fel lehet ragasztani, például betonra, furnérlemezre, OSB-re és fémfödémre. Fémfödém esetén nincs szükség alapozóra, hacsak a helyi előírások másként nem rendelkeznek.A páraszabályozó fólia 1,08 m széles, így az átfedés a legtöbb fémfödém esetén a borda közepére kerül. Ez megkönnyíti a beépítést, ideértve a letekerést is. A védőfólia könnyen eltávolítható, és a beépítéshez két ember is elég.

Előnyomatott átfedésjelzések

A páraszabályozó fólia mindkét oldalára átfedésjelzéseket nyomtattunk, ami még könnyebbé teszi a beépítést.

Hatékony légzárás

A páraszabályozó fólia szinte minden alapzaton alkalmazható, akár téglafalon is, minimalizálja a levegőszivárgást, és hozzájárul az épület általános energiahatékonyságához.

Kiváló alapzat PU (poliuretán) ragasztóval felragasztott hőszigetelés alá

A páraszabályozó fólia felülete kiváló alapzatot biztosít hőszigetelő táblák felragasztására, ha mechanikus rögzítés nem lehetséges.

Kiváló tapadás

A páraszabályozó fóliának többféle alapzaton is kiváló a szélterhelés-ellenállása.

Műszaki adatok: 

Minimális csomagolás

Minden egyes V-Gard tekercset csak középen csomagolunk be, ami minimalizálja a hulladéktermelést.

A páraszabályozó fólia termékadatai

 

V-GardTM

Tűzálló V-GardTM

Vastagság

0.4 mm

0.4 mm

Tekercs szélessége

1.08 m

1.08 m

Tekercs hossza

50 m

50 m

Vízpára-áteresztő képesség (Sd)

>1,500 m

>1,500 m

Fűtőérték

N/A

≤11,600 kJ/m2

 

 

  V-Gard Tűzálló V-Gard        
fűtőérték [kJ/m²]   ≤11,600
méret - szélesség (w) [m] 1.08 1.08
méret - vastagság [mm] 0,4 0,4
páradiffúziós egyenértékű légréteg vastagság (sd) [m] >1,500 >1,500
tekercs hossza [m] 50 50
tekercs szélessége [m] 1,08 1,08
A termék gyártója

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégánk várja hívását!  06 30/333-6417 , 06 30/997-1204

Kapcsolódó termékek