ENERGOCELL® üveghab

 

MINIMÁLIS RENDELÉSI MENNYISÉG: 60m³  

 

 

Termékleírás: 

Egy üveghulladékból előállított szervetlen, igen könnyű és zárt cellaszerkezetű hőszigetelő anyag. Állaga a bazaltzúzalékhoz hasonítható, de a tömege töredéke annak, így szállítása is jóval kedvezőbb. A belőle készült granulátum az építőiparban széleskörűen felhasználható kedvező műszaki és energetikai tulajdonságainak köszönhetően.

Bár hőszigetelő anyag, de egyúttal kapillaritás megszakítására, stabilizálásra használt kőzetszármazékok kiváltására is alkalmas, így az ilyen jellegű termékekre vonatkozó szabványok szerint is bevizsgálásra került.

Termékjellemzők: 

Teherbírás

Energocell® üveghab granulátum teherbírási modulusa 53-56 N/mm2 (akár 94 N/mm2). Ez az érték nagyságrendekkel nagyobb bármely táblás hőszigetelő anyaghoz képest, ezért alkalmazható lemezalapos és sávalapos épületeknél, valamint ipari padlók hőszigetelésére is.

Teherbírás* [MPa] (150-175 kg/m3) E2 ≥ 53 N/mm2 *ez az érték a fogadófelület teherbírásától és a tömörítés mértékétől függ.

A polisztirol szigeteléseken kívül a hagyományos kőzúzalék-, illetve kavicságyazatot is kiváltja.

Utólagos tömörödés

Az Energocell® üveghab granulátum beépítésekor 1:1,3-as tömörítés javasolt. A tömörítés során a granulátum tovább aprózódik, nem szükséges finomabb frakció alkalmazása. Az apróbb szemcsék beékelődésével alakul ki egy stabil, tömörített réteg. Az anyag ezután nem tömörödik tovább, és nem zsugorodik.

Ágyazási együttható* C = 0,070 N/mm3

* Ez az érték a fogadófelület teherbírásától és a tömörítés mértékétől függ.

* Ez az érték a fogadófelület teherbírásától és a tömörítés mértékétől függ.

Hőszigetelő képesség

Az Energocell® üveghab granulátum hővezetési tényezője 1:1,3-as tömörítéssel 0,086 W/mK, így az épületek alatti 30 cm-es ajánlott rétegvastagság már megfelel az új energetikai elvárásoknak. Paszszívházaknál méretezéstől függően 40-50 cm az ajánlott tömörített rétegvastagság. Hővezetési tényező λ ≤ 0,086 W/mK

Vízfelvétel, fagyállóság

Az Energocell® üveghab granulátum vízfelvétele alacsony. Ez az anyag zárt cellaszerkezetéből adódik, ezáltal az anyag fagyállónak minősül.

Vízfelvétel [%] (tömegszázalék) ≤ 10,0% (m/m)

Vízfelvétel [%] (térfogatszázalék) ≤ 3,5% (v/v)

Fagyállóság F1

 

AZ ENERGOCELL® ÜVEGHAB ALKALMAZHATÓSÁGA

 • ipari padlók alatti szigetelés
 • hűtőházak alatti szigetelés
 • épületek aljzat alatti szigetelése
 • passzívházak
 • könnyűszerkezetes falazat-födém kitöltés
 • zöld-és járható tetők
 • épület felújítások
 • medencék
 • sport-és jégpályák
 • fűthető rámpák
 • zajvédő falak/gabionok
 • közművek hőszigetelése

AZ ENERGOCELL®üveghab granulátum tulajdonságai:

Hőszigetelő

A pórusaiba zárt nagy mennyiségű levegő kiváló hőszigetelést biztosít. Kitűnő tulajdonságai révén előkelő helyet foglal el a hőszigetelő anyagok között.

Nyomásálló

A 150-175 kg/m3 halmazsűrűségű üveghab granulátum teherbírási modulusa 53-56 MPa. Teherhordó hőszigetelésként alkalmazható. Megfelelő fogadófelületen 94 Mpa is elérhető.

Formatartó

Tömörítést követően forma-és mérettartó, nagy terhelhetőségű anyag, mivel nem zsugorodik. Hosszútávú terhelés esetén sem deformálódik nagy szilárdságának köszönhetően.

Statikai stabilitást javító

Alkalmazásával a gyenge teherbírású talajok terhelhetősége is nagymértékben megnövelhető. A költséges alapozások, például a cölöpalapozás, kiválthatóak az üveghab felhasználásával.

Könnyű

Halmazsűrűsége csak 150-175 kg/m³, ami rendkívül könnyű használatot tesz lehetővé. Összehasonlításként a kőzetszármazékok és a betontörmelék kb. 8-15-ször nehezebbek az üveghabnál.

Anyagában párazáró

Az Energocell® üveghab zárt cellaszerkezetnek köszönhetően hosszú időn át megőrzi hőszigetelő képességét.

Kapillaritást megtörő hatású

A szemcsenagyság megoszlása és a finom anyagi részecskék hiánya biztosítják a kapillaritást megtörő hatást. Mivel zárt cellákból áll, nem nedvesedik át, nem duzzad meg.

Fagyálló

Az Energocell® üveghab fagyállósága kiváló. Egyszerűen beépíthető, könnyen kezelhető és zárt cellaszerkezetének köszönhetően nem veszi fel a nedvességet.

Tűzálló

Az Energocell® üveghab tűzzel szemben ellenálló. Tűzvédelmi osztályba sorolása: A1.

Kártevőkkel szemben ellenálló

Az Energocell® üveghabban a rágcsálók, a rovarok nem telepszenek meg, és egyáltalán nem károsítják. Továbbá nem képez számukra fészkelési, szaporodási közeget.

Hangszigetelő

Az Energocell® üveghab kiváló hangszigetelő, ezért előszeretettel alkalmazzák zajvédő falak és gabionok építéséhez.

Idő-és költségtakarékos

Építési időt takarít meg, mert a beépített granulátum kavicsot és hőszigetelő anyagot vált ki egy rétegben. Ez kevesebb munkafolyamatot eredményez, és csökken az alapozási költség.

Környezetbarát

Nem tartalmaz mérgező anyagokat. Az alapanyagként használt üveghulladék kitűnő energiaegyensúlyt teremt az újrahasznosítás révén. Élő szervezetekre nézve veszélytelen.

Inert

Nem megy át fizikai, kémiai vagy biológiai átalakuláson. Szerves oldószereknek, savaknak jellemzően ellenáll és nem öregedik.

 

 

A termék gyártója

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégánk várja hívását!  06 30/333-6417 , 06 30/997-1204

Kapcsolódó termékek