EJOT VARIO önfúró csavar

Az EJOT VARIO önfúró csavar egy A4-es rozsdamentes acélból készült univerzális rögzítőelem, mely alkalmazható fix- és csúszóponti kapcsolatok kialakításához, hátulról szellőztetett függesztett homlokzatburkolatoknál (DIN 18516-1 szerint). Az EJOT VARIO önfúró csavar teljesen rozsdamentes acél kivitelben is elérhető.

A csavar működési elve
A csavarfej és a lapos csúszó alátét közötti pufferzónával (piros színű EPDM), a VARIO csavar garantálja a kifejezetten alacsony érintkezési nyomást a két alkatrész között. Ez a megoldás lehetővé teszi a csatlakozások egyszerű csúszását-mozgását, még abban az esetben is, amikor az alumínium tartóprofilokban a hő hatására hosszváltozások jönnek létre.

Egy csavar az összes anyagvastagsághoz
A P-BWU02-178002 vizsgálati tanúsítvány szerint, a fali tartókonzol és a tartóprofil összesített anyagvastagsága 3,5 mm-től 8,0 mm-ig terjedhet. Ezzel az egy csavarral az összes kereskedelemben kapható termékkombináció (fali tartókonzol + tartóprofil) biztonságos csatlakoztatását meg tudjuk oldani.

A csavar gyors és biztonságos telepítése
Az EJOT VARIO csavar kivételes fúrási teljesítménye rendkívül gyors összeszerelést tesz lehetővé még akkor is, ha a szerelést végző szakember a csavar kialakítása miatt csak mérsékelt érintkezési nyomást tud alkalmazni. A szerelést végző szakembernek csak annyit kell tennie, hogy figyelnie kell a piros színű pufferzóna helyes összenyomódására.

A megfelelő rögzítéshez az EJOT SW8 VARIO csavarbehajtó kulcsa a megoldás. Ez a csavarbehajtó kulcs a megfelelő pillanatban megállítja a csavarozási folyamatot, ezáltal tökéletes lesz a rögzítés és a pufferzóna összenyomódása.

További információkat a termékről ITT olvashat.

 

Forrás: www.proidea.hu