BauderLIQUITEC

A lapostetőkre vonatkozó követelmények egyre összetettebbé válnak. A lapostető egyre gyakrabban „hasznosított tető”, amely helyet kell adjon például fotovoltaikus  panelek, klímák, hőcserélők és sok egyéb gépészeti berendezés számár. A fejlődésből adódóan egyre több és összetettebb tetőáttörés és szerkezeti részlet jön létre a lapostetőn, ezeken a felületekben pedig a folyékony szigetelések tudnak igazán biztonságos megoldást kínálni.

A folyékony műanyag vízszigeteléseknek jellegükből adódóan különösen szigorú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Még fontosabb azonban a folyékony vízszigetelés és a csatlakozó szerkezetek, illetve egyéb rétegalkotók közötti összhang. Ennek jegyében fejlesztette ki a Bauder új, folyékony műanyag rendszerét, a Bauder LIQUIOTEC-et.

Bauder LIQUITEC PU és Bauder LIQUITEC PMMA

-Két rendszer-közös cél: egyszerű, gyors, biztonságos.

.   

A BauderLIQUITEC  PU-az „egyszerű”

Szerkezeti részletek és tetőáttörések és csatlakozások gyors és egyszerű vízszigetelésére.

A poliuretán alapon előállított folyékony műanyag kiválóan alkalmas a felületekre lefektetett (bitumenes vagy műanyag) vízszigetelő lemezek különféle tetőáttöréseinek és csatlakozásainak felület-folytonosítására.

Egyszerű, már csak amiatt is, mert ennél a rendszernél nincs szükség az alkotóelemek bekeverésére és helyes adagolására. A BauderLIQUITEC PU egykomponensű, folyékony műanyag rendszer, amely közvetlenül a tárolóedényből feldolgozható. A vödör visszazárható, és később felhasználható a további munkavégzéshez. A zárt edényben a BauderLIQUITEC PU hónapokig eltartható. Bedolgozásakor a termék a levegőn lassan köt, így több idő áll rendelkezésre a szerkezeti részletek gondos kivitelezésére.

 

Bauder LIQUITEC PMMA- a „villámgyors”

Szerkezeti részletek és tetőáttörések, kisebb összefüggő  felületek és szerkezeti részek, mint például erkélyek vagy tornácok vízszigetelése használható. Különösen alkalmas olyankor, amikor a kivitelezés gyorsasága a fő szempont.

Két komponensű folyékony műanyag rendszer rövid idő alatt köt, és már egy óra múltán járható. Egyszerűen alkalmazható rendszer, viszont a rövidebb bedolgozási  idő miatt valamivel több gyakorlatot igényel, mint az egykomponensű változatok. A termék a két alkotóelem elkeverése után azonnal térhálósodni kezd, de elég időt hagyva a gondos feldolgozásra.

Bővebben...

BauderLIQUITEC PU

BauderLIQUITEC PMMA