Új Aquastop Flex 2K rugalmas vízszigetelés és GrundPlus alapozó

A veszprémi székhelyű építőanyaggyártó híres arról, hogy az innováció, a minőség és az esztétikum hármasának ötvözésével igyekszik fejleszteni kínálatát. Az elmúlt hónapokban olyan új termékekkel jelentkezett, amelyek a felszín alatt tartóssá, a felszín felett pedig szemet gyönyörködtetővé teszik a burkolási munkák végeredményét.

A különböző burkolatok és befejező rétegek felvitele vagy kialakítása előtt nagyon fontos a megfelelő előkészítés. Ennek befejező fázisa egy olyan fogadófelület kialakítása, amelyre biztonsággal hordhatók fel a vakolatok, csemperagasztók, habarcsok, festékek vagy tapéták. A Cemix egyik új fejlesztése, a GrundPlus ebben nyújt segítséget. A termék emelt diszperzió tartalommal rendelkezik, ezért a felhasználás függvényében hígítható, így számos területen be lehet vetni. A gyárilag előkevert, nedvszíváskiegyenlítő és tapadásfokozó anyag a nedvszívó aljzatokra történő felhordás után megkötve rugalmas, tömör felületet képez, ezért alkalmas a legtöbb befejező réteg fogadására.

A GrundPlus könnyen feldolgozható, oldószermentes és a legtöbb nedvszívó felületen alkalmazható. Kültérben és beltérben egyaránt bevethető. Jól használható cement- és gipszkötésű aljzatok nedvszívás kiegyenlítésére, és hidegburkolatok felvitele előtt gipszes vagy cementes felületek előkészítésére.

 

Azoknak a felületeknek vagy helyiségeknek a burkolása esetén, ahol nagy vízterhelés várható, különösen fontos a megfelelő vízszigetelés kialakítása. A Cemix által kifejlesztett Aquastop szigetelőcsalád legújabb tagja, az Aquastop Flex 2K az extrém nagy vízterhelés elleni védekezéshez is tökéletes választás. Ez a kétkomponensű anyag szálerősített, kivételesen rugalmas és rendkívül könnyen kenhető, felújításhoz és új építéshez is egyaránt felhasználható. Ideális pincék külső és belső falainak, fürdőszobák padlófelületeinek és oldalfalainak, zuhanyzók falainak és aljzatainak szigetelésére, de könnyedén megállja a helyét akár víztározók, élmény- és úszómedencék, teraszok vagy erkélyek burkolat alatti vízszigetelése esetén is.

Kültérben és beltérben ugyanúgy alkalmazható, és a padló- vagy falfűtés sem jelent akadályt a használatához. Kiemelendő, hogy az Aquastop Flex 2K rugalmas vízszigeteléssel bevont felületek közvetlenül hidegburkolattal láthatók el. Az anyagot két fontos tulajdonsága különbözteti meg a termékcsalád korábbi tagjaitól. Egyrészt az, hogy ivóvizes környezetben is alkalmazható, tehát például ivóvíztározók vízszigetelésére is használható. Másrészt szulfátálló, tehát az oldott sók sem lépnek reakcióba vele, így a talajjal érintkező felületeknél is bevethető.

A burkolási munkálatok megfelelő előkészítését támogató termékek fejlesztése mellett a Cemix kiemelt figyelmet fordít arra is, hogy a végeredmény megfeleljen a legmagasabb esztétikai elvárásoknak. Fontos fejlemény ezen a téren, hogy nemrégiben bővült azoknak a színeknek a száma, amelyekben a cég fugázóanyagai elérhetők, így tovább nőtt a mozgástere a felhasználóknak a burkolat és a fuga ideális színkombinációjának megtalálásához.

A Cemix aktuális divattrendeket követő árnyalatokat tartalmazó fugaszínpalettájához három új változat csatlakozott: a vanília, a betonszürke és a cementzöld.  Ezek a Colorin kivételével a cég valamennyi fugázóanyaga esetén megvásárolhatók.

 

Forrás: www.proidea.hu