A Colorol helyét az új Decorol veszi át

A Cemix új homlokzati és lábazati díszítővakolatot vezet be az elkövetkezendő időszakban. A Decorol néven forgalomba kerülő termékkel helyszíni keverés esetén bármilyen színárnyalat előállítható úgy, hogy a gyári minőség garantált.

A Decorol színes szemcséi strukturált, a lábazati zónában fellépő hatásoknak ellenálló bevonatot képeznek. Segítségével nem csak a lábazatoknak kölcsönözhetünk egyedi megjelenést: a termék homlokzati díszítővakolatként is használható, és megfelelő körülmények között akár szerkezetek teljes felületén is egységesen alkalmazható.

Az épületek homlokzati falának talajjal érintkező részét nevezzük lábazati zónának. Ezt a felületet hagyományosan a homlokzatoktól látványosan (színben és a felhasznált anyagok tekintetében is) eltérően alakítják ki. Ennek nemcsak esztétikai oka van: a lábazati zónában a talajból érkező nedvesség, a talajról felverődő esővíz (szaknyelven csapóvíz) és a várható mechanikai behatások a homlokzat többi részétől markánsan eltérő terhelést jelentenek. A lábazatot műszakilag fel kell készíteni arra, hogy ellenálljon ezeknek a behatásoknak, de ezzel együtt természetesen az is fontos szempont, hogy tetszetős legyen a végeredmény.

A Cemix eddig a lábazati zónára különleges hőszigetelő rétegrendet, a felület esztétikus lezárására a kőburkolatok híveinek speciális kőragasztó és fugázó termékeket, illetve egy különleges díszítővakolatot kínált. Ez utóbbit Colorol néven ismerhetik a vásárlók. Fontos változás, hogy az összesen 30 színösszetételben kapható terméket a következő időszakban kivezetik. A helyét az új fejlesztés, a Decorol veszi át. A minőségi német alapanyagok felhasználásával készülő termék természetesen rendelkezik az előd remek alaptulajdonságaival, vagyis fokozottan ellenáll a külső mechanikai hatásoknak és a lábazatnál tapasztalható nagyobb vízterhelésnek.

A Decorol egyvalamiben azonban messze felülmúlja a Colorol-t: az általa elérhető színválasztékban. Az előd 30 színárnyalatához képest az új termék 48 színben rendelhető a Cemixtől. A helyszíni, vagyis az értékesítési pontokon történő keverés esetén ezzel szemben gyakorlatilag végtelen a lehetőség a színvariációk tekintetében, ezeknek tényleg csak a képzelet szabhat határt. Az anyagot alkotó 12 alapszínű granulátum bármilyen arányban összekeverhető, így tetszőleges, egyedi árnyalatok is előállíthatók. Egy szabály van csupán: az alapszínű granulátumok közül minimum 5 darabot kell kiválasztania a vásárlónak. A precíz kiszerelésnek és technológiának köszönhetően a helyszíni keveréssel is gyári termékminőség érhető el.

Forrás: www.proidea.hu