Remmers Kiesol

Termékleírás:

Mélyen ható védelmet biztosító kovasavas kezelőszer, mely a Kiesol-rendszer-ben történő régi és új épületek vízszigetelésére és helyreállítására szolgál, a felszálló kapilláris nedvesség elleni falinjektálásos eljárásnál használható termék, a WTA- műszaki irányelvek 4-4-04/D pontja szerint.

Számos szakvélemény, minőségi tanúsítvány, üzemi gyártásellenőrzés és külső vizsgálat ellenőrzi, és 50 éve bizonyít a gyakorlatban.

Kiesol kiszállításkor

Sűrűség DIN 51757 szerint:         kb.1,15 g/cm3

pH-érték:                                    kb. 11 kikeményedés után

Páraáteresztő képesség:             > 90%

Víztaszítás:                                w ≤ 0,5 kg/m2*ó0,5       

Szilárdítás:                                 5/N/mm2-ig

Felhasználási terület:

A Kiesol egy folyékony, víztaszító kovasav vegyületekből álló kombinált készítmény.

 • Víztaszító és kapilláris szűkítő hatása révén, ún. mélyen ható védelmet, biztosít a nedves falazatok vízszigetelésekor.
 • Kiesol-lal történő falinjektálás véd a kapillárisan felszívódó nedvességtől.
 • Magas diffúzióképességű záróréteget képez (ún. mélységi védelem) a hátulról ható nedvesség ellen.
 • 1:1 arányban vízzel kevert alapozás javítja a tapadó-képességet.
 • A kovasavas kezelés megszilárdítja az aljzatot és növeli a vegyszerálló képességet.
 • Gyors munkamenetet biztosít az alapfelület kovasavas kezelése vízszigetelő habarcs esetén (vízszigetelő rétegrendszer elkészítése 1 nap alatt)
 • A Kiesol oldószermentes, magas koncentrátumú rendszerösszetételénél fogva, környezetbarát és ezért beltérben is használható
 • Megakadályozza a kapilláris vízfelvételt a WTA irányelvek szerint, bevizsgálva 80 %-os átnedvesedési fokig, nyomás nélküli injektálásnál.

I. Régi épületek helyreállítása

A rendszert alkotó termékek:

Kiesol alkalmazható, mint az aljzatba mélyen felszívódó vízszigetelést biztosító védőrétegként, kapillárist szűkítő hatásánál fogva horizontális vízszigetelésként és a vízszigetelő iszap alatti alapozóként. A Remmers Bohrloch-suspension furatszuszpenziót az üreg kitöltésére.

Remmers Dichtspachtel tömítő spatulyázó masszát vízszigetelő holker és fugához. Remmers Sulfatexschlämme vízszigetelő habarcsot és Sulfatexschlämme schnell  gyors vízszigetelő habarcsot, a víznyomásálló szigeteléshez. Remmers Rapidhärter gyorskötő cementet, a vízszivárgások lezárására. Remmers Injektionsharz PUR injektáló gyantát, a repedések tömítésére.

Remmers Sulfatex flüssig szulfátálló alapozót, szulfátok elleni alapozáshoz. Remmers Vorspritzmörtel előkezelő fröccs habarcsot, -Grundputz alapozó vakolatot és --Sanierputz felújító vakolatokat, mint nedvességszabályozó pórusos vakolatrendszerként használhatók.

Alkalmazási területek:

 • Használható fúrásos lábazat- vagy pincefal injektálásnál és az így kialakuló, mélyen ható kovásodás, a „kapillárisan felszívódó nedvesség” ellen véd.
 • Alkalmazható nyomás nélküli injektáláshoz, a furat fölé helyezett tartállyal, ill. alacsonynyomású injektáláshoz, a Remmers Bohrlochsuspension furatfeltöltő szuszpenzióval kombinálva.
 •  Leginkább olyan porózus építőanyagoknál használható, melyeknek max. 80% az átnedvesedés mértéke. Amennyiben ez az érték > 80 %-nál nagyobb, akkor vagy a furatsort kell magasabbra helyezni vagy alacsony-nyomású injektálást kell alkalmazni.  Higroszkópikus (nedvszívó) sókkal erősen szennyezett falazatot (klorid, nitrát > 3 %) Remmers Salzsperre sólekötővel  kell előzőleg kezelni. A rendszer része a Remmers Sulfatex-schlämme vízszigetelő iszap 1:1 arányban vízzel kevert masszája, amivel egy nedvesség felszivárgását akadályozó sáv kenhető, a furatok környezetében.
 • A lábazat felfröccsenő víz elleni védelme megoldható kovasítás segítségével, a Remmers Vorspritzmörtel előkezelő habarccsal és Remmers Sanierputz felújító habarcsokkal.
 • A pince utólagos belső oldali vízszigetelése megoldható vízben 1:1 arányban kevert Kiesol alapozó kovásító hatásával és Sulfatex-schlämme szigetelőiszap-rétegekkel a talajnedvesség, nem torlódó és torlódó szivárgóvíz, és hátoldalról támadó talajvíz ellen.
 • A pince utólagos külső vízszigetelése Remmers Dickbeschichtung vastagbevonat-rétegekkel, a szerkezetátnedvesedés elleni védelem érdekében. 

II. Új épületek vízszigetelése

A rendszert alkotó termékek:

 Kiesol használható vízszigetelendő felületet bevonatánál, mint az aljzatba mélyen felszívódó vízszigetelést biztosító védőrétegiként, a Remmers Dickbeschichtung vastagrétegű szigetelések alapozójaként és a Remmers Dichtungsschlämme tömítő-iszapok alapozójaként A Remmers Dichtungsschlämme tömítőiszap és Dichtspachtel tömítő spatulyázó massza vízszintes- és lábazati vízszigetelés alapozójaként.

A Remmers Dickbeschichtung, K2 Dickbeschichtung vastagbevonat és Profi Baudicht, amely csúcsminőségű műanyaggal modifikált bitumen-vastagbevonat, a német DIN 18195 sz. szabvány 2. része szerint, az építmények rendkívül biztonságos, repedésáthidaló vízszigetelése.  A Remmers DS - rendszervédő lemez (cikksz. 0823) használható, mint szivárogtató és egyben szigetelésvédő lemez Remmers vastagbevonatok esetén.

Alkalmazási területek:

 •  A falazatnál a felszívódó talajnedvesség ellen horizontális vízszigetelés esetén és vakolt falazatnál a nem torlódó víz ellen, kovásító alapozáshoz, a technika mai állása szerint Remmers  Dichtungschlämme vízszigetelő iszappal történő kenhető vízszigetelés alá.
 • Pince alaplemezek talajnedvesség elleni, úsztatott esztrich alatti, Kiesollal és Remmers Elastoplat-tal ill. a technika mai állása szerint, a német DIN 18195-ös szabvány szerinti vastagbevonatokkal való vízszigeteléséhez.
 • A talajnedvesség és a torlódó víz elleni függőleges vízszigeteléshez, a német DIN 18195-es szabvány szerint 1:1 arányban vízben oldott Kiesollal alapozás  + Dick-beschichtung vastagbevonat ill. Profi Baudicht + DS-rendszervédő lemez.
 • A torlóvíz elleni vízszigeteléshez a német DIN 18195-es szabvány szerint, előzetes bevonataként 1:1 arányú Kiesol-ból és víz, + Remmers Dickbeschichtung vastagbevonat + Remmers Armierungsgewebe 2,5/100 erősítőháló + Remmers DS- rendszervédő lemez.
 • Kombinált építési módban történő vízszigeteléshez, vízzáró beton pincealjzat és a felmenő fal alatti vízszigetelő csík alapozásához, a német DIN 18195-ös szabvány szerint 1:1 arányban vízzel kevert Kiesol-lal, a vízszigetelés Remmers Dickbeschichtung vastagbevonattal, a vízterheléstől függően erősítő szövetbetéttel vagy a nélkül + DS-rendszervédő lemezzel.
 • A felfröccsenő víz sávban, függőleges vízszigetelésnél, azt követő festék-, bevonat-, vakolat- és hőszigetelőréteg alatt először Kiesol-lal alapozni kell és Remmers Dichtungsschlämme tömítő-iszapokkal ill. Remmers Elastoschlämme 1 K vagy 2 K rugalmas vízszigetelő habarccsal kell vízszigetelni.

III. Speciális alkalmazások

A rendszert alkotó termékek:

Mint az előzőkben közöltek, továbbá a Remmers Sulfatexchlämme és Remmers Elastoschlämme 2 K.

Alkalmazási területek:

 • Betonfelületek (betoncsövek) Kiesol-lal történő feljavítása.
 • Porló beton, esztrichfelület és falazat Kiesol-lal történő megszilárdítása.
 • A betonrepedést áthidaló diffúziós védelme Kiesol-lal és Spritzabdichtung 1K-val, valamint az agresszív víz elleni védelem a német DIN 4030 szerint.
 • Tartályok víznyomás elleni vízszigeteléséhez, a technika mai állása szerint Kiesol-lal és Remmers Dichtungsschlämme tömítőiszappal ill. a szabadalmazott eljárásként Kiesol-lal, a Remmers Sulfatexschlämme vízszigetelő iszappal és Remmers Elastoschlämme 2K-val.

Anyagszükséglet, kiszerelés, tárolás:

Régi épületek helyreállítása / építmények vízszigetelése

Fúrt-injektálással:

Falvastagság cm-ben

Furat-hosz-

sza

kb cm

Átlag felhasználás furatonként

Anyagfelh. Fal m-enként (8 furat)

25

22

0,4

3,5 kg

38

34

0,6

5,0 kg

51

50

0,6

7,0 kg

64

64

1,2

10,0 kg

77

78

1,4

11,0 kg

90

94

1,6

13,0 kg

103

107

2,0

16,0 kg

120

125

2,2

18,0 kg

Alacsony nedvszívó-képességű kövek: 20 %-kal kevesebb, erősen porózus falazatnál: 30 %-kal több anyagfelhasználás.

Alapozó kovásítás:

0,1 kg/m2 Kiesol és
1,6 kg/m2 vízszigetelő habarcs.

Új épületek vízszigetelése:

0,1-0,3 kg/m2 Kiesol.

Speciális felhasználásnál:

0,1-0,3 kg/m2 Kiesol.

Az anyagszükségletre vonatkozó részletes leírásokat lásd a teljesítmény leírásokban és a rendszer összetevőire vonatkozó legújabb műszaki adatlapokban.

 Kiszerelés:

1 kg, 5 kg, 10 kg és 30 kg-os kannában.

Tárolhatóság:

Zárt göngyölegben legalább 3 év.

 

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Szakértő kollegánk várja hívását! 06 30 222 0913