Ravatherm ROOFMATE LG

Kifutó termék, már csak korlátozott mennyiségben és méretben rendelhető! Kérjük, érdeklődjön kollégáinknál!

Termékleírás:

Nagyteljesítményű polisztirolhab hőszigetelés 1 cm speciális adalékolású betonkéreggel, fordított rétegrendű lapostetők és attikafalak hőszigetelésére. A hőszigetelést extrúziós gyártási eljárással gyártják, melynek eredménye a homogén, zártcellás anyagszerkezet, sima felületi (ún. extrúziós) kéreg és számos kedvező anyagjellemző. A hőszigetelés felső oldalára kerülő betonkéreg hosszú távú UV védelmet és kiváló mechanikai ellenállása révén járható felületet biztosít a hőszigetelésnek.

Alkalmazási terület:

Fordított rétegrendű lapostetők és attikafalak gyors, egyszerű, könnyű terhelésű hőszigetelésére.

ROOFMATE LG alacsony felületi tömege és nagy szilárdsága miatt alkalmas olyan lapostetők gyors és hatékony szigetelésére, melyek nem terhelhetők nehéz kavicsréteggel. Alkalmas továbbá a lapostetők attikafalainak belső oldalának hőszigetelésére is.

A felújítandó lapostetők jelentős hányada a tetőszerkezet korlátozott teherbírása miatt nem alkalmas kavics leterhelésű fordított tető kialakítására. Ezen esetekben nyújt megoldást a mindössze 25 kg/m2 felületi terhelésű ROOFMATE LG termék alkalmazása, amelynek egyik felületén kb. 1 cm vastagságú műanyag adalékos habarcsréteg, valamint a táblák hosszoldalának csaphornyos kialakítása elegendő leterhelést és stabilitást biztosít. Emellett a habarcsréteg véd az UV-sugárzás, mechanikai károsodás és a felületi tűzterjedés ellen is.

A kék színű – egyik oldalán – gyárilag- 1 cm vastag betonréteggel ellátott extrudált polisztirolhab hőszigetelő lemez kiválóan alkalmazható lapostetőben, nedvességnek kitett helyeken, a homogén, zártcellás anyagszerkezetéből adódó alábbi előnyös tulajdonságoknak köszönhetően:

  • tartósan magas hőszigetelő érték
  • elhanyagolható nedvességfelvétel
  •  nagy szilárdság és merevség
  • mérettartóság
  • korhadásállóság
  • kevés hulladékkal, egyszerűen és gyorsan beépíthető
  • tartósan ellenálló felület

mely tulajdonságok alkalmassá teszik a terméket arra, hogy a felsorolt alkalmazási terület összes igényének maradéktalanul megfeleljen.

Stabilitás szélszívás ellen:
A ROOFMATE LG táblák szélterheléssel szembeni viselkedését számos teszt során vizsgálták, az eredmények alátámasztják a termék biztonságos alkalmazhatóságát. Szélszívás elleni többlet leterhelés vagy mechanikai rögzítés szükséges a tetőszélek és sarkok mentén, valamint minden olyan helyen, ahol a felületfolytonosság megszakad (tetőösszefolyók, tetőfelépítmények, stb.

A fordított rétegrendű tetők már ismertetett előnyei mellett a következő szempontok teszik még vonzóbbá a ROOFMATE LG termék alkalmazását:
• a termék kis tömegéből adódóan alkalmazható korlátozott terhelhetőségű tetőszerkezeteknél is
• a hőszigetelő, leterhelő és védőréteg beépítése egyetlen munkafolyamat, így a termék alkalmazása idő- és költségtakarékos
• karbantartási munkák során a ROOFMATE LG táblák felülete közvetlenül járható
• a ROOFMATE LG táblák felülete könnyen tisztítható
• a beépítés során az épület használóinak zavarása minimális.

Műszaki adatok:

Élképzés: hosszoldalon csaphornyos

Táblaméret: 1250 x 600mm

Nyomószilárdság:

névleges 10%(N/mm2) ≥ 0,30 N/mm2

tervezési 2%(N/mm2) ≥ 0,11 N/mm2

 

Vastagság*

Rd

λ deklarált

Csomagolás

 

m²K/W

W/mK

db/raklap

m²/raklap

50mm+10mm betonkéreg

1,75

0,029

32

25,92

80mm+10mmbetonkéreg

2,80

0,029

20

14,40

100mm+10mm betonkéreg

3,50

0,029

16

11,52

120mm+10mm betonkéreg

4,15

0,029

14

10,08

Kifutó termék, már csak korlátozott mennyiségben és méretben rendelhető! Kérjük, érdeklődjön kollégáinknál!

 

 

 

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Szakértő kollegánk várja hívását!  06 30 222 0913