Mapei Mapeflex MS 45

A Mapeflex MS 45 egykomponensű, rugalmas, állékony, gyorsszilárdulású, szilikon és izocianát mentes, környezetbarát hézagkitöltő-anyag és ragasztó

Alkalmazási területek:

Osztóhézagok tömítéseire használják vízszintes és függőleges felületeken. Rugalmas kötést képez különböző anyagok között, be- és kültérben egyaránt. Ideális kompakt, nedvszívó, érdes vagy már festett valamint műanyag felületre.

Milyen építési helyzetekben kifejezetten előnyös a használata?
A poliuretán termékekkel összehasonlítva a Mapeflex MS 45-öt könnyebb kinyomni és elsimítani, szélesebb hőmérséklettartományban használható, és még különösen nedves környezetben sem hólyagosodik fel. Előnyös tulajdonsága az is, hogy UV sugárzással szemben ellenállóbb, gyorsabban kikeményedik és hosszabb élettartamú.
A semleges szilikon termékekkel összehasonlítva a Mapeflex MS 45 jobban tapad a tömör és nedvszívó aljzatokra, használatával drasztikusan csökken a felületen hosszútávon felhalmozódó szennyeződés mennyisége, jobb mechanikai tulajdonságokkal bír, továbbá átfesthető hagyományos rugalmas festékekkel. Alkalmazható a kedvezőtlen időjárási körülmények miatt átmenetileg nedves aljzatokon is.

Hogyan használja ragasztóként?
Ragasztóként 3 mm-es vastagságban, rugalmas ragasztóréteget hoz létre a legtöbb építőanyag között, ide értve számos műanyagtípust is. Gyors szilárdulása miatt a Mapeflex MS 45-öt könnyű használni építőelemek beépítésekor vagy ragasztásakor mind kültéren, mind beltérben, vízszintes vagy függőleges felületen. Alapozó nélkül is kiválóan tapad cement és cement bázisú anyagok, téglák, acél, réz, alumínium, üveg, tükör, gipsz, fa és fa alapú anyagok, kerámia és klinker, szigetelőanyagok és számos fajta műanyag felületére.
A Mapeflex MS 45 remekül alkalmazható, legfeljebb a hézag átlagos szélességének 20%-nyi elmozdulásának kitett mozgási hézagok kitöltésére is. 
Rugalmas hézagkitöltő-anyagként a leggyakoribb felhasználási területei:

1. hagyományos homlokzatok hézagai
2. akár nehéz gépjármű forgalomnak kitett lakossági és ipari padlók mozgási hézagai
3. ablak és ajtó beépítések, repedések és hasadások, festhető dilatációk, bádogtetők és fémszerkezetek illesztési hézagai.

 

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Árajánlat kérés

Kérdése van? Hívjon most! Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 195 04 85