Firestone UltraPly TPO

A Firestone UltraPlyTM TPO szigetelőlemez a legjobb választás, ha vilá­gos színű, környezetbarát szigetelést keres, ami az esztétikai meg­jelenést egyesíti az UV-sugárzással és időjárással szembeni kitűnő ellenállással valamint varrat-szilárdsággal.

A Firestone UltraPlyTM TPO szigetelőlemez egy rugalmas termoplaszti­kus poliolefin (FPO), melyet az etilén-propilén-gumi és a polipropilén társításával állítanak elő, egy poliészter szövet erősítéssel.A szöveterősítésű lemez egyesíti a gumilemezek időjárás-állóságát a termoplasztikus lemezek hegeszthetőségével, és így vált egy kitűnő tulajdonságokkal rendelkező rugalmas szigetelőlemezzé.

Előnyei:

  • Könnyű beépítés

A Firestone UltraPlyTM TPO szigetelőlemezeket akár 3.05 m szélességben is gyártják és ez gyors, gazdaságos felhasználást biztosít. A kis súlyú szigetelőlemezzel számtalan lehetőség nyílik a lapostetők szigetelésére új tetőknél és felújításoknál is.

  • Forrólevegővel hegesztett átlapolások

A Firestone UltraPlyTM TPO átlapolásainál alkalmazott forrólevegős hegesztés gyors, gazdaságos kivitelezést eredményez és nagyfokú varrat-biztonságot, valamint szakító-szilárdságot biztosít. A forrólevegős hegesztés homogén kapcsolatot hoz létre a felső és alsó lemezek között. A forrólevegős hegesz­téses eljárás egész évben kivitelezhető, számtalan időjárási körülmény mellett.

  • Kiváló időjárás-állóság és tartósság

A Firestone UltraPlyTM TPO szigetelőlemez nem tartalmaz lágyítókat és halogénezett összetevőket, ennek köszönhetően kitűnően ellenáll az UV sugárzásnak és az ózonnak. A szigetelőlemez ezen kívül nagymér­tékben ellenáll az algák, gombák és más vegyi anyagokkal szemben.

  • Kitűnő fényvisszaverés

A Firestone UltraPlyTM TPO lemez világos színe jól visszaveri a nap­sugárzást, mielőtt elnyelné, ezért az épületek energia-hatékonyságát javítja.

  • Szín

A Firestone UltraPlyTM TPO lemezek színe fehér vagy szürke.

 

Műszaki jellemzők:

Termék-választék

 

szigetelőlemez

EU méretek

egység

 

vastagság

1.2 - 1.5 - 1.8

mm

 

szélesség

1.5 - 2.0

m

 

hosszúság

30.5

m

 

súly

1.2 - 1.5 - 1.8

kg/m²

 

Fizikai tulajdonságok

 

tulajdonság

vizsgálati mód

eredmény

egység

 

vízhatlanság

EN 1928 (B)

megfelel

 

szakító szilárdság

EN 12311-2 (A)

≥ 800

N/50 mm

szakadási nyúlás az erősítésnél

EN 12311-2 (A)

≥ 20

%

 

statikus terhelhetőség-laza aljzat

EN 12730 (A)

≥ 25

kg

 

statikus terhelhetőség-szilárd aljzat

EN 12730 (B)

≥ 25

kg

 

benyomódási ellenállás-laza aljzat

EN 12691 (B)

≥ 2000

mm

 

benyomódási ellenállás-szilárd aljzat

EN 12691 (A)

≥ 800

mm

 

továbbszakító ellenállás

EN 12310-2

≥ 400

N

 

kapcsolódási szilárdság (varrat szétválás)

EN 12316-2

≥ 100

N/50 mm

 

kapcsolódási szilárdság (varrat nyírás)

EN 12317-2

≥ 800

N/50 mm

 

hideghajlíthatóság

EN 495-5

≤ -45

°C

 

UV-sugárzással szembeni ellenállás

EN 1297

megfelel

 

méretstabilitás

EN 1107-2

≤ 0.5

%

 

gyökérállóság

EN 13948

megfelel

 

Tűzállósági tulajdonságok

 

tulajdonság

szabvány

besorolás

 

tűzveszélyesség

EN 13501-1

E

 

tűzállóság

EN 13501-5

BROOF(t1)

 

 

Környezetbarát szigetelőlemez:

A Firestone Building Products cég felelősséggel elkötelezte magát a környezetvédelem ügye mellett. A környezetirá­nyítási rendszert, ami az ISO 14001 követelményeivel összhangban van, a cég összes gyártóüzemében végrehajtot­ták. Ennek tanúsítványa bizonyítja a cég környezettudatosságát.

A Firestone UltraPlyTM TPO lemez egy hővisszaverő és energia-hatékony szigetelőlemez. A lemez klór- és lágyító-mentes, és nem tartalmaz halogénezett összetevőket, a forrólevegős hegesztéssel kombinálva a rendszer teljesen környezetbarát. A TPO lemez újrahasznosítható. Ezek az előnyök teszik a Firestone UltraPlyTM TPO rendszert környezetbarát szigetelési megoldássá.

Minőségi gyártás

A Firestone építőipari termékeit a legkorszerűbb gépekkel állítják elő. Az alap-anyagok kiválasztásától a kész termékek vizsgálatáig a Firestone építőipari termékeit szigorú minőség-ellenőrzési irányelvek alapján ellenőrzik. A cég TPO lemezt gyártó üzeme megkapta az ISO 9001 és ISO 14001 minősítést, mely a cég elkötelezettségét bizonyítja a minőség és a környezetvédelem iránt.

A Firestone UltraPlyTM TPO szigetelőlemezek megszerezték az Európai CE minősítést, ezzel is bizonyítva, hogy a termék és gyártási folyamata megfelel a mai kor követelményeinek a mechanikai ellenálló képesség és szilárdság, a tűzbiztonság, higiénia, egészség- és környezetvédelem területén csakúgy, mint biztonságos használat, zajvédelem, energia és hővédelem, tartósság, kar­bantarthatóság és beazonosíthatóság szempontjából.

Minősítések

Az UltraPlyTM TPO számtalan építőipari minősítéssel rendelkezik, akár lemezként vagy szigetelési rendszerként is. Megkapta az European Technical Approval (ETA) minősítést a mechanikai rögzítésű tetőszigetelési rendszerre (ETAG006).

A Firestone UltraPlyTM TPO megfelelt az EN 1187 – 1 szabvány szerinti tűzállósági vizsgálatnak és megkapta a B ROOF (t1) valamint a Factory Mutual (FM) minősítést is.

A termék gyártója: 
Termékkategóriák: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Szakértő kollegánk várja hívását! 06 30 222 0913