Bachl Kombitherm

Termékleírás:

Jó hőszigetelési tulajdonságok és magas szilárdsági jellemzők a megfelelő hővédelem eléréséhez.

Alacsony energiafelhasználású, illetve passzívházakra vonatkozó szigorú követelmények és elvárások miatt kulcsfontosságú, hogy minden apró vagy aprónak tűnő részletre oda tudjunk figyelni, mind a tervezés, mind a kivitelezés során. Az épület homogén hőburkának kialakítása elengedhetetlen a megfelelő hővédelem eléréséhez, azonban a jó hőszigetelési tulajdonságok gyakran nem párosulnak magas szilárdsági jellemzőkkel. A Bachl Kombitherm hőhídmentesítő elem rendelkezik a fent említett két fontos tulajdonsággal.
A Kombitherm lapok a PIR (poliuretán) keményhab hőszigetelő táblák vágása, élképzése során keletkezett maradványok („gyártási hulladékok”) nagynyomású préseléssel és kötőanyag hozzáadásával történő újrahasznosítása során jönnek létre.
Poliuretánhab alapon előállított termék, klórozott- és fluorozott szénhidrogénektől (CFC) mentes, kiváló minőségű szerkezeti anyag. Mechanikailag erősen terhelhető, nyomásálló, alaktartó, biológiai és építésökológiai szempontból ártalmatlan, korhadás- és rothadásálló.
A Kombitherm táblák nyomószilárdsága a mészhomok tégláénak és a szerkezeti fáénak ugyan a fele, de a fa alapanyagú elemekkel és a vázkerámia téglával megegyező, míg a pórusbeton téglának akár a kétszerese. Hőszigetelő tulajdonsága a mészhomok téglánál 10-szer, a fánál, illetve fa alapú termékeknél és vázkerámia téglánál akár 3-5-ször, míg a pórusbeton téglánál 2-szer kedvezőbb.
A lemez ellenáll a nedvességnek, rothadásnak és a növények gyökérzetének. Olyan helyeken alkalmazható, ahol többek között gondot jelent a nedvesség és elvárt a jó hőszigetelő képesség.

 

Felhasználási területek: általános hőhídmentesítő elem

  • passzívházak esetén a felmenő, külső falszerkezet kezdő elemeként alkalmazható, mivel a hagyományos falazóelemeknél jobban szigetel
  • passzívházak nyílászáróinak hőhídmentes rögzítésénél a szerelőváz szerepét tölti be, az itt leggyakrabban alkalmazott szerkezeti, fűrészelt fánál akár 5-ször kedvezőbb a hővezetési tényezője, miközben szilárdságuk megegyező
  • passzívházak ajtó- és ablakgyártásánál kiegészítő elemeként régóta használt anyag
  • hőszigetelt homlokzatokon bármilyen szerelvény, tartóelem hőhídmentes beépítésénél nélkülözhetetlen (világítótestek, armatúrák, akasztott, függesztett erkélyek, árnyékolók, korlátok, stb. hőhídmentesítéséhez használható)
  • magastetőkben alkalmazott fa kiegészítő, tartó elemek kiváltása, hőhídmentesítése
  • lapostetők attikafalának kialakítása, illetve attikafal véglezárása, mely kiváló fogadófelületet ad bádogozáshoz
  • lapostetők ereszvégének hőhídmentes megoldása, melyhez stabilan rögzíthetőek a csatornaelemek, bádogszerkezetek

 

Műszaki adatok: 

Táblaméret: 2440 x 1220 mm

Vastagság: 10, 20, 30, 40, 50 mm

(A lapok vastagsága egymáshoz történő ragasztással szabadon növelhető, például 2 x 5 cm vastagságú lappal 10 cm táblavastagság érhető el.)

Megmunkálás, szabás: A táblák hagyományos fa megmunkálásához használatos vágó szerszámokkal, gépekkel szabható, fúrható, marható (fa marószerszámmal), egyedi alak hozható létre.

A termék gyártója: 

Kérje egyedi árajánlatunkat!

ÁRAJÁNLATKÉRÉS

Szakértő kollegánk várja hívását! +36 30 222 0913