Mapei Plastimul 1K Super Plus

ALKALMAZÁSI TERÜLET

A Plastimul 1K Super Plus vízszintes és függőleges, beton vagy tégla anyagú, fokozottan dinamikus igénybevételnek kitett felületek vízszigetelésére használható.

Jellemző alkalmazások

A Plastimul 1K Super Plus a következő feladatokra alkalmazható:

  •  épületalapok, pincék és talajszint alatti garázsok külső vízszigetelése;
  •  tartófalak vízszigetelése;
  •  erkélyek és kis teraszok vízszigetelésére a szerkezeti betonréteg és az esztrich réteg között (ilyenkor Mapelastic védőréteg felhordását javasoljuk az esztrichre burkolatfektetés előtt).

MŰSZAKI JELLEMZŐK

A Plastimul 1K Super Plus felhasználásra kész, egykomponensű, vízszigetelő bitumenemulzió. A kiadósságot növelő, a zsugorodást csökkentő, valamint a terméknek nagy repedésáthidaló képességet és figyelemreméltó rugalmasságot adó polisztirol golyócskákat és gumigranulátumot tartalmaz. A Plastimul 1K Super Plus oldószermentes, szagtalan, környezetbarát, könnyen felhordható, és ellenáll a talajban előforduló agresszív anyagokkal szemben. Annak köszönhetően, hogy állékony (tixotróp), még vastag rétegben is felhordható függőleges felületekre. A Plastimul 1K Super Plus megfelel az MSZ EN 15814-2011 szabvány szerinti polimer-modifikált vízszigetelő bitumenes vastagbevonatok követelményeinek. Radon gáz diffúziós együtthatója 7,81×10-13m2s-1, melynek köszönhetően a Plastimul 1K Super Plus minősítéssel rendelkezik és alkalmas radon gáz elleni védőréteg készítésére. A Plastimul 1K Super Plus öregedésálló, nem válik törékennyé, a száraz és enyhén nedves felületekre is jól tapad.

FONTOS FIGYELMEZTETÉSEK

A Plastimul 1K Super Plus használatakor a következőket tartsa be:

  •  ne keverje oldószerekkel vagy cementtel;
  •  a javasolt hőmérséklettartományon belül, azaz +5°C és +30°C között hordja fel;
  •  ne használja nedves vagy esős időben;
  •  ne használja UV sugárzásnak kitett felületek vízszigetelésére;
  •  ne használja, ha a szerkezetet víz ellennyomás éri;
  •  ne használja védő drénréteg nélkül;
  •  ha a drénréteg által a vízszigetelő réteget lineáris vagy pontszerű terhelés éri;

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Aljzatelőkészítés

A felület legyen szilárd és tökéletesen tiszta. A vízszintes felületeknek (amelyekre később földréteg vagy esztrich réteg kerül) legalább 1%-os lejtése kell legyen azért, hogy a víz elfolyhasson oldalirányba vagy vízelvezető pontok irányába.

A felület legyen az olajtól, zsírtól, portól és a téglák vagy födémek közül kiálló habarcsnyomoktól tökéletesen mentes. Mielőtt felhordja a Plastimul 1K Super Plus-t téglafalra, győződjön meg arról, hogy a felület megfelelően egyenletes. Figyelmesen távolítsa el a téglák közül kiálló habarcsdarabokat és tömje be az üregeket Mapegrout Rapido gyorsszáradású, szálerősített cementes habarccsal, Mapegrout Tissotropico zsugorodás-kompenzált, szálerősített habarccsal vagy Mapegrout T60 szulfátálló habarccsal. Alternatívaként használhat homok/cementhabarcsot, Planicrete szintetikus polimer adalékszer hozzáadásával.

Ha a terméket betonfelületekre dolgozza be, távolítsa el a kavicscsomókat és javítsa ki a felületeket a fent említett Mapegrout habarcsok valamelyikével.

Kerekítse le és simítsa el az összes éles sarkot megfelelő szerszámmal a vízszintes és függőleges felületeken, készítsen íves átmeneteket az alap és a fal csatlakozásánál a választott Mapegrout habarccsal. A szerkezeti csatlakozások repedéseit tömítse Mapeband TPE szalaggal, az aljzathoz Adesilex PG4-gyel ragasztva. További részletekkel kapcsolatban vagy különleges vízszigetelési követelmények esetén forduljon a Mapei Műszaki Osztályához.

Az alapozó felhordása

Az alapfelület megfelelő előkészítése után hengerrel, ecsettel vagy szórással hordja fel a felületre a Plastimul Primer bitumenes alapozót vagy a Plastimul C sűrített bitumenes emulziót 1:10 arányban vízzel hígítva a felület egységes nedvszívó képességének kialakításáért.

A vízszigetelés felhordása

A közvetlen napsugárzás hatására történő levegőbezáródás és a levegőbuborék-képződés elkerülésére javasolt a felhordott termék felületének napsugárzás elleni árnyékolásos védelme akár kora reggel és este is. A terméket sima vagy fogazott simítóval, illetve perisztaltikus szórással lehet felhordani.

A vízszintes és függőleges elemek közötti csatlakozásoknál a Plastimul 1K Super Plus-t úgy hordja fel, hogy a teljes alaprészt befedje. A munkát nem szabad a sarkoknál félbehagyni. Ha a munkát megszakítják, a Plastimul 1K Super Plus-t teljesen vékonyra kenje el. A felhordást 10 cm átfedéssel folytassa.

Rétegszám

Nedves rétegvastagság (mm)

Száraz rétegvastagság (mm)

Anyagszükséglet

Talajnedvesség és nem felgyülemlő talajvíz ellen (DIN 18195-4)

2 réteg

3,4

3

2,4

Talajvíznyomás nélküli talajvíz ellen (18195-5)

2 réteg Mapenet 150-nel erősítve

4,6

4

3,2

Szivárgó, pangó talajvíz ellen (DIN 18195-6)

Talajvíz nyomás ellen, 3m vízoszlop (DIN 18195-6)

 

MŰSZAKI ADATOK (jellemző értékek)

TERMÉKAZONOSÍTÓ ADATOK

Állag:

sűrűnfolyós

Szín:

fekete

Sűrűség (g/cm3):

kb. 0,65

pH:

10

A termék Brookfield viszkozitása bekeverés után (mPa·s):

40000 (rotor 7 – rpm 20)

Szárazanyag tartalom (%):

kb. 73

 

A termék gyártója

Kérje egyedi árajánlatunkat!

Kollégánk várja hívását!  06 30/333-6417 , 06 30/997-1204

Kapcsolódó termékek