Speace szakrális tér installáció Heraklith fagyapot lapokból

A méltán nemzetközi hírű Sziget fesztivál keretein belül idén 6. alkalommal is megrendezésre került a Sziget Art of Freedom. A nagyszerű kezdeményezés lényege, hogy fiatal képzőművészek kapnak bemutatkozási lehetőséget a Sziget közönsége előtt, saját alkotásaikkal. Figyelembe véve, hogy évente átlagosan 450-500.000 látogató fordul meg a Szigeten (idén augusztus 7. és 13. között), ez egy kiváló lehetőség minden művésznek a bemutatkozásra, ismertségük növelésére.
A fesztiválon felépítésre kerülő installációk egy szakértő zsűri által elbírált, többkörös pályázati rendszer útján kerülnek kiválasztásra, és létrehozásukat a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Zártkörűen Működő Részvénytársaság anyagilag is támogatja.
2019-ben az a megtiszteltetés érte a Knauf Insulation Kft.-t, hogy a WIRE+MOME alkotóinak Speace nevű győztes, felépítésre kerülő Szakrális tér installációjának anyaga a Heraklith márkanevű, finomszálas, élképzett fagyapot lapja lett.
A Knauf Insulation Kft. nagyon büszke az alkotó csapat áldozatos, kitartó munkájára, és a gyönyörű végeredményt látva remélik, hogy az olvasók tetszését is elnyeri.

 

 

Az alábbi sorokban az alkotók bemutatkozását olvashatják:
A Wire-t a Moholy Nagy Művészeti Egyetem és a Magyar Képzőművészeti Egyetem hallgatóiként alapítottuk 2016-ban. A csapat interaktív installációkon keresztül mutat rá olyan fontos dolgokra, amit a hétköznapi életben figyelmen kívül hagyunk. Így minden tárgy, amit tervezünk, különböző tervezett interakciók bevonásával teremt kapcsolatot az emberrel, mellyel megtapasztalhatja, érezheti és láthatja az üzenetet. A Wire saját projektjei mellett, mások ötleteit is segít megformálni sajátos kommunikációs eszközével.