Megfelelő hőszigetelés, egyenletes légáramlás, kiváló hangelnyelő képesség

Tolna megyében, Sárpilis határában, 12500 m²-en épülő sertésnevelde szigetelése Heraklith Agro rendszerrel

Több sertéstartó üzemben, és csarnokban is komoly problémát jelent télen a szúrós szag, illetve nyáron a nagyon fülledt meleg levegő. Ezek a környezeti viszonyok az ott tartott állatokra és a körülöttük munkát végző emberekre is káros hatással lehetnek. Emiatt fontos a megfelelő szellőzés kialakítása, amelynek tervezése során figyelembe kell venni, hogy az állattartási rendeltetésű helyiségekbe ne nagy sebességgel és ne koncentráltan érkezzen a bejuttatott levegő, mert az ott tartott állatokra ez már rövid távon is egészségkárosító.

Ennek figyelembevételével a megfelelő hőkomfort-érzet kialakításához szakszerű szellőztető rendszert kell kiépíteni, amely biztosítja az egyenletes légmozgást. Ennek biztosításához elszívó ventilátorokra van szükség, amelyek a fáradt levegőt illetve a káros gázokat elszívják. Emellett a friss levegő beáramlását biztosító rendszerre van szükség az álmennyezeten.

A megfelelő hőszigetelés, és az egyenletes légáramlás biztosítása fontos kritérium. Erre nyújt tökéletes megoldást a Heraklith Agro rendszer.

A táblák porózus szerkezete levegőelosztó felületként működik. A szerkezetből adódóan a légáramlás lelassul, egyenletes lesz, nincs koncentrált (pontszerű) káros légbefúvás. A beépített hőszigeteléssel együtt a szerkezet energiahatékonysága kiváló, a tetőszerkezet nem okoz hőveszteséget, így nem szükséges további hőszigetelés a szarufák között.

Emellett fontos kiemelni Heraklith Agro termék egyik kiemelkedő tulajdonságát, a kiváló hangelnyelő képességet. Ennek köszönhetően csökkennek a zárt térben keletkező, az agrárgépészeti berendezések által generált vagy az állatok által keltett zajok.

Knauf Insulation - Heraklith Agro hőszigetelés

 

 

A Heraklith Agro rendszer elemei:

  • Heraklith Agro fagyapot lapok (2000x600x25mm)
  • Knauf Insulation ásványgyapot hőszigetelés (pl. MPN Plus 037, Mineral Plus 039)

 

A Heraklith Agro fagyapot lapok 2 mm-es szálszerkezettel, kizárólag fehér cement kötőanyaggal, 2000 x 600 mm-es táblaméretben, 25 mm vastagságban készülnek.
A lapok festhetőek - a gyári fehér festés illetve élképzés opcionális lehetőség.
Tűzvédelmi besorolásuk az MSZ EN 13501-1 szerint A2 (nem éghető), amellyel javítják az épület tűzállóságát.

 Természetes megjelenés:

  • a látható fagyapot szerkezetből adódó természetes fa hatás
  • a természetes, világos felület miatt csökkenthetőek az energiaköltségek

 

Knauf Insulation - Heraklith Agro hőszigetelés

 

 

Szakember igény, szaktudás a Heraklith Agro rendszer kivitelezése során:

  • nincs szükség különleges szerszámokra
  • nincs szükség speciális ismeretekre, különleges szaktudásra
  • a rögzítések könnyen és egyszerűen kivitelezhetők
  • a kivitelezés akár öner??ből is elvégezhető

 

Forrás: www.proidea.hu