Rigips

Rigips logó A Rigips története 1894-ben kezdődött, amikor Augustine Sackett feltalálta a gipszkartont az Egyesült Államokban. Az első gipszkarton gyárat Rigában építették 1938-ban. Magyarországon 1991-ben kezdte meg tevékenységét, a Rigips rendszert domináns márkatermékké fejlesztve a magyar szárazépítési piacon.
2005 decemberétől a Saint-Gobain vállalatcsoport tagjává váltak, majd 2008 szeptemberében megnyitották Magyarország első és azóta is egyetlen gipszkarton gyárát Halmajugrán, a Mátrában. Az itt előállított építőlemezek több ízben kiérdemelték a Magyar Termék Nagydíj kitüntető címet.
2009-ben Saint-Gobain Hungary Kft. néven egyesült a Rigips, a Weber és az Isover márkanév. A cég anyavállalata a  Saint-Gobain cégcsoport lett.2020. január 1. óta megváltozott cégnévvel, Saint-Gobain Hungary Kft. alatt folytatják tevékenységünket.
Kiemelt termékeik:  Rigips gipszkarton építőlemezek, Rigips gipszrost építőlemezek, kézi vékony és vastag vakolatok, gépi vakolatok, szórható glettek, válaszfal profil-tartószerkezetek, akusztikus álmennyezeti építőlemezek, kazettás álmennyezetek, álmennyezeti fém tartószerkezetek, Rigips rögzítés technika.

Rigips Glasroc H Ocean

Emelt pára- és penészállóságú, üvegszál-erősítéses gipszmaggal készült építőlemez.