Leier Hungária Kft.

Leier logóA Leier cég  1965-ben, önálló vállalkozásként indult  Horitschonban, a mikor Michael Leier megnyitotta az első Spar üzletet. 1970-re a betonipar lett a Leier cég fő tevékenysége. A horitschoni betongyár Burgenland legjelentősebb üzemei közé nőtte ki magát, és ma már a bel- és külföldi vállalati tevékenységek központjaként működik. 1980-ban jött létre a következő betonüzem Frauenkirchen-ben. A horitschoni anyacég a 80-as évektől kezdődően a nemzetközi piacok felé orientálódott.
Magyarországon 1985-ben kezdte tevékenységét, Mártonné dr. Baj Mária vezetésével, Gönyűn, Győr környékén. Jelenleg 39 operatív telephellyel rendelkezik Ausztriában, Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Romániában és Horvátországban, és 2015-től már Ukrajnában is jelen van. 1985 óta Magyarországon a Leier az építőipar piacvezetője és egyben a legnagyobb építőanyag-ipari gyártója lett. Kilenc építőanyag gyártó üzeme az ország teljes területét lefedi, mintegy ezer munkavállalót foglalkoztat. Komplett infrastruktúrája határokon túl is működik.
A betonelemek mellett széles skálájú tevékenységi körrel is bővült a Leier Holding. Azon túl, hogy a kéményektől az udvari díszburkoló elemekig a vonzó otthon minden elemét kínálja, zajvédő falakat, autókat ad el, bérelhető kész irodákat és lakásokat épít, szállodát működtet, fémmegmunkálással, sablonok gyártásával is foglalkozik.

Leier támfalelemek

A Leier támfalelemek (LTE) 60-300 cm magasságig méretsorban készülnek, egyenkénti névleges hosszuk 1 m, de ettől eltérő méretek gyártása is lehetséges.

Leier előregyártott falak

A Leier kéregfal egy olyan speciális termék, ami a belőle készített monolitikus vasbeton fal kétoldali zsaluzatát és vasalását már tartalmazza.

Leier mesterfödém

A Leier mesterfödém mestergerendákból és a gerendákra függesztett béléstestekből áll, ahol a béléstestek között kialakult bordát egy ütemben az esetleges felbetonnal kell kibetonozni.

Leier kéregelemes födém

A Leier kéregelemes födémekből készített monolitikus vasbeton födémek alkalmazásakor a tervezett épület geometriájához igazodó, egyenes, ferde, vagy akár íves oldalú előregyártott elemek kerülnek elhelyezésre, amiből helyszíni felbetonozással hozható létre a végleges födém.

Leier húzott karú lépcső

Méretpontos, kiváló felületi minőséggel rendelkező, gyorsan beépíthető (daruval egy lépésben beemelhető) lépcsőszerkezetek.

Leier egyenes karú lépcső

A klasszikus, egyenes geometriájú lépcsőket széles választékban gyártjuk, a belépőszélesség:25,5-29,5 cm, a fellépőmagasság pedig 16-18,5 cm intervallumba eső méretekkel. A lépcsőkar szélessége maximum 150 cm lehet.

Leier beton pillérzsaluzó elem

A Leier beton pillérzsaluzó elemek kiválóan alkalmasak lakó-, és üdülő épületek, családi házak önhordó vagy teherhordó pilléreinek a kialakítására, valamint kerítéspillérek létesítésére.

Leier beton zsaluzóelem

A zsalukövekből utólagos kibetonozással monolit-beton és vasbeton falazat, illetve pillér építhető zsaluzat nélkül.

Leier beton pincefalazó UNI

Univerzális falazóelem, hiszen 30 és 38 cm vastagságú falazat építésére egyaránt alkalmas. A falszerkezet utólagos hőszigetelésre alkalmas.