Knauf Insulation Kft.

Knauf Insulation logo1932-es alapítása óta a Knauf egy családi vállalkozás, építőanyagok és építési rendszerek gyártója.
A Knauf Fiber Glass USA-t 1978-ban alapították, amikor a Knauf család megvett egy már létező gyárat Shelbyvilleben, Indiana államban. Az évek során több gyárat alapított, majd 2002 év végére a Knauf magába olvasztotta az Alcopor céget, ezzel teljes mértékben átvette az Owens Corning európai érdekeltségeit. A cég új neve Knauf Insulation-re változott.
2006 elején a Knauf Insulation megvette a Heraklith márkát és gyártáskapacitását, annak 3 fagyapot és 6 kőzetgyapot gyárával együtt, ezzel  Közép- Kelet- Európa egyik meghatározó hőszigetelés gyártójává vált. 2012-ben a Knauf Insulation visei gyára kapacitásbővítésnek köszönhetően Európa legnagyobb kapacitású üveggyapot gyárává vált.
A Knaufnak jelenleg 220 gyártóüzeme és értékesítési szervezete van több mint 80 országban, 28 000 alkalmazottal világszerte, és 7,2 milliárd eurós árbevétellel (2018-ban). Fő üzleti területei: száraz építészet, hőszigetelés, poranyagok.