BACHL Hőszigetelőanyaggyártó Kft.

Bachl Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. A német anyavállalat 1926-ban téglagyártó családi vállalkozásként indult Röhnbachban, s a második világháborút követő évtizedek alatt lassan világcéggé vált.
Magyarországi működését a BACHL Kft. az ezredfordulón kezdte meg, 2002-ben előbb budapesti székhellyel, egy év múlva pedig már a tószegi telephelyen. A kezdeti PIR -gyártást 2006-tól EPS-gyártás is kiegészítette.
2012-ben jelentős mérföldkőhöz érkezett a hazai leányvállalat, hiszen a cégcsoport megvásárolta a 40 éves szakmai múlttal rendelkező NIKECELL Kft.-t, a magyarországi EPS gyártás és forgalmazás egyik megalapítóját. 2019-ben megkezdte működését tószegi PE-fólia gyártócsarnok, 2020-tól pedig a formahabosított EPS gyártását is saját üzemükben végzik.
A BACHL Hőszigetelőanyag-gyártó Kft. hazánkban úttörő módon, elsőként kezdte meg poliuretán hőszigetelő lapok gyártását és értékesítését. Termékpalettájukat tovább színesítik az építési fóliák, az extrudált polisztirol (XPS) habok, valamint a dekor mennyezeti lapok.

BACHL Nikecell EPS 80H

Homlokzat hőszigetelésére kifejlesztett, pihentetett expandált polisztirol keményhab lemez

BACHL Extrapor EPS 80

Grafit adalékkal dúsított, szürke színű, homlokzati hőszigetelésre kifejlesztett expandált polisztirol keményhab lemez